Actualitate

Autoritățile promit că școlile vor avea stocuri de măști, la 13 septembrie. Totuși, în unele unități de învățământ nu există nici măcar o mască, la acest moment

La o săptămână cât mai e până la începerea noului an școlar, multe școli încă se află în lucrări de igienizare și de amenajare a claselor. O altă problemă pe care școlile o au în momentul de față este legată de stocul de măști de protecție și de dezinfectanți. Această problemă trebuie rezolvată urgent, termenul impus fiind 10 septembrie.

„La nivelul județului Buzău  avem în stoc 600.000 de măști, care se găsesc în unitățile de învățământ. Acum, cifrele diferă de la o unitate la alta. Avem și cu stoc zero, dar până în data de 10 vor achiziționa. Am exemplul unei școli: la momentul acesta are stoc zero, până pe data de 10 va avea cel puțin 1000 de măști. Deci, au cu ce să-și desfășoare activitatea pentru două săptămâni sau chiar o lună de zile.” a declarat Ionel Meiroșu, inspector școlar general al ISJ Buzău.

Achiziția de măști trebuie urgentată mai ales în școlile de la țară, pentru că la oraș, mulți dintre copii vin cu acestea de acasă, fiind cumpărate de către părinți.