Divertisment

34 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu

În urmă cu 34 de ani, Mihaela Runceanu era ucisă în garsoniera ei de un vecin, Daniel Cosmin Ștefănescu.

Criminalul a intrat în garsoniera Mihaelei Runceanu pe 1 noiembrie 1989, pe la 1 dimineața. A strangulat-o cu cablul de la telefon, apoi a incendiat-o folosind canistrele de benzină pe care artista le avea pe balcon.

A plecat la iubita lui cu “prada”, o serie de obiecte electrocasnice.

Cu câteva zile înainte, pe data de 28 octombrie 1989, Mihaela Runceanu participă la spectacolul-maraton de mare succes „Start Melodii’ 89”, care are loc la Sala Radio. Mihaela Runceanu are un succes fantastic fiind bisată de trei ori. De emoție, Mihaela va îngenunchea la aplauzele publicului. Acesta este ultimul spectacol susținut de Mihaela Runceanu. Pe 30 octombrie 1989, a apărut la Electrecord, “Pentru voi, muguri noi”, cel de-al treilea disc al artistei.

Pe 1 noiembrie, în jurul orei 1:00, Mihaela Runceanu este asasinată în garsoniera sa din București, situată pe Șoseaua Mihai Bravu. Pe data de 2 noiembrie, la doar 36 de ore de la comiterea crimei, Daniel Cosmin Ștefănescu este prins și arestat, iar pe 4 noiembrie 1989 Mihaela Runceanu este înmormântată la cimitirul „Dumbrava” din Buzău.