Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

4 DECESE ȘI 60 DE BUZOIENI CONFIRMAȚI COVID-19, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE. Cel mai mic dintre bolnavi, un bebeluș de 5 luni

Autoritățile raportează marți 60 de noi cazuri de Covid-19, dar și 4 decese în rândul buzoienilor infectați cu SARS-Cov 2.

Cel mai mic dintre pacienții confirmați cu coronavirus în ultimele 24 de ore este un bebeluș de doar 5 luni, iar cel mai vârstnic bolnav are 83 de ani.

Cu aceste 60 de cazuri noi, Buzăul ajunge la 7577 bolnavi Covid – 19, de la debutul pandemiei, dintre care 6395 s-au vindecat și, din păcate, 195 au decedat.  4 dintre aceste decese au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Iată precizările DSP Buzău cu privire la buzoienii răpuși de coronavirus în ultimele zeci de ore:

–        DECES NR. 192: pacient în vârstă de 84 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea de sănătate se agravează și survine decesul. Comorbidități: fibrilație atrială, insuficiență cardiacă.

–        DECES NR. 193: pacient în vârstă de 73 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: ciroză hepatică decompensată, hemoragie gastro-intestinală, diabet zahara tip II.

–        DECES NR. 194: pacientă în vârstă de 67 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, obezitate.

–        DECES NR. 195: pacientă în vârstă de 81 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzăucu simptomatologie respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe secția ATI unde, pe fondul comorbidităților, a decedat. Comorbidități: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială cronică.