Actualitate

7 iunie, start A7! Se semnează primul contract de execuție. Unde încep lucrările

Autostrada A7, pe tronsonul Ploiești –Buzău, a intrat în linie dreaptă. Primul contract de execuție va fi semnat peste două zile, respectiv marți, 7 iunie. Vestea a fost dată de senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, printr-o postare pe contul său oficial de Facebook, în care a anunțat unde vor fi făcuți primii kilometri din autostrada A7, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră de după 1990.

”Marți, 7 iunie, va fi semnat primul contract de execuție pentru unul dintre loturile Autostrăzii A7. Este vorba despre lotul 2 Mizil – Pietroasele de pe tronsonul Ploiești – Buzău.

Părțile semnatare vor fi Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și asocierea româno-bulgară Coni-Trace, desemnată câștigătoare în urma licitației. Constructorul se va ocupa de construirea a 28 de km de autostradă, cât însumează acest lot”, scrie senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu.

În aceeași postare, Vlad Pufu, anunță și ce se întâmplă cu lotul 3 , respectiv Pietroasele –Buzău, tronson pentru care au fost înregistrate mai multe contestații.

”În ceea ce privește lotul 3 Pietroasele – Buzău de pe tronsonul Ploiești – Buzău, CNAIR așteaptă în continuare decizia Curții de Apel București. A fost deja un prim termen pentru judecarea contestației, pe 31 mai, s-a dat un nou termen de o săptămână, iar soluția va veni repede, astfel încât să poată fi semnat contractul și pentru acest lot”, scrie Vlad Pufu.