Alertă Coronavirus Buzău Social

7 NOI CAZURI DE CORONAVIRUS: BUZOIENI CARE VIN LA SPITAL PENTRU CĂ NU SE SIMT BINE ȘI AFLĂ CĂ, DE FAPT, AU COVID-19. O bătrână infectată a murit

7 noi cazuri de coronavirus, la Buzău, și încă un deces în rândul bolnavilor diagnosticați cu COVID-19.

Sunt date raportate miercuri de Prefectura Buzău și de Direcția de Sănătate Publică. Toate cele 7 cazuri noi de coronavirus sunt înregistrate la pacienți din Spitalul Județean Buzău. Este vorba despre persoane cu vârste între 51 și 67 de ani, care au mers la spital cu stare de rău, au fost testate iar rezultatele au arătat că simptomele erau date de infecția cu coronavirus.

Tot în ultimele ore, s-a înregistrat încă un deces la Buzău, al optulea. Este vorba despre  o bătrână de 88 de ani care era internată în secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Rm.Sărat. Avea numeroase afecțiuni și era internată în spital de circa 3 săptămâni.

Cu cele 7 noi cazuri de COVID-19,  Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat este tot mai aproape de momentul la care nu va mai putea primi noi pacienți.    Unitatea spitalicească numără miercuri 130 de pacienți în timp ce capacitatea maximă este de circa 150.

Din cei 130 de pacienți, 68 sunt asimptomatici. 62 dintre bolnavi au forme ușoare de COVID-19. O femeie de peste 80 de ani este, în stare gravă, la Terapie Intensivă.                    

În spitalul din Rm.Sărat, cele mai multe sunt femei, 74, 51 sunt bărbați iar cinci sunt copii. Maxim 20 de pacienți în condițiile în care nu va mai fi externat nimeni vor mai fi primiți în Spitalul Municipal din Rm.Sărat după care bolnavii vor fi duși la secțiile de boli infecțioase și TBC din Spitalul Județean, acesta fiind planul B identificat de autorități pentru a face față noilor îmbolnăviri.                                

Buzăul numără acum 342 de cazurid de COVID 19 și 8 decese toate în rândul unor persoane care aveau boli grave. 153 de buzoieni infectați cu coronavirus s-au vindecat și au fost externați.