Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ AL MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII CU PRIVIRE LA ASIMPTOMATICII INFECTAȚI CU CORONAVIRUS

În fața valului de noi cazuri de coronavirus pe care-l înregistrează România, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că ar urma să se ia în calcul varianta ca pacienţii infectaţi cu coronavirus, dar asimptomatici să fie lăsaţi să plece acasă. Însă, acești bolnavi vor  trebui să-și asume că vor sta izolaţi.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, declară că în prezent toţi pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 sunt internaţi şi că ar urma să se ia în calcul măsuri precum testarea celor asimptomatici şi lăsarea lor să plece acasă.  Oamenii trebuie  să îşi asume că stau 14 zile fără contact cu familii, pentru a nu-i infecta pe ceilalţi.

“Gândim în acest moment la nivelul INSP-ului, Comisiei ştiinţifice din Ministerul Sănătăţii, ca la opt zile să putem testa pe cei care sunt asimptomatici, să le dăm drumul acasă, care au un test negativ, sau până la 14 zile, cu siguranţă şi asumarea lor că vor sta 14 zile acasă, inclusiv cei care nu au testul negativ, dar asumarea este a lor, să nu stea cu familiile, să nu-şi infecteze bunicii, părinţii”.