Actualitate SĂNĂTATE

TESTE RAPIDE PENTRU SUSPECȚII COVID-19 DIN UPU! Cine va avea prioritate la testare

Vești bune pentru buzoienii care ajung cu simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2 la Unitatea de Primiri Urgențe Buzău. Spitalul Județean a primit astăzi sute de teste rapide pe care le vor putea folosi, cu prioritate, la suspecții cu simptomatologie medie și gravă care au nevoie să fie internați în spital.

În total, Ministerul Sănătății a trimis la Buzău 600 de teste rapide.

”Va anunțăm că la U.P.U.  a S.J.U. Buzău au ajuns 600 de teste rapide pentru depistarea Covid-19, dintre cele 43.000 de teste oferite de Ministerul Sănătății. Testele rapide antigen sunt destinate  pacienților care prezintă simptomatologie medie și gravă, cu prioritate cei care vor fi internați în spital”, a informat Spitalul Județean.

De asemenea, conducerea Spitalului Județean a anunțat că unitatea va dispune de un număr total de 5000 de teste rapide pentru suspecții care se prezintă la UPU.

”În paralel, S.J.U. Buzău a achiziționat 300 de teste rapide, fiind în licitație pentru achiziționarea a până la 5000 de teste”, a anunțat purtătorul de cuvânt Adriana Bunilă.

Conform procedurii, dacă testul rapid iese pozitiv, pacientul în cauză va fi testat și  prin procedura RT-PCR, care certifică pozitivarea prin buletinul de analiză. Rezultatul acestui tip de test rapid iese în 10-20 de minute, iar gradul de acuratețe este de peste 90%. Folosirea acestor teste va da un timp mai mic de așteptare pentru suspecții COVID și în același timp o fluidizare a spațiilor destinate suspecților care se prezintă la UPU.

În prezent, în curtea unității medicale au fost amenajate mai multe containere pentru pacienții care vin cu simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2 dar și 30 de locuri în spațiul în care funcționa secția Medicală, relocată în secția de Boli de Nutriție. Acolo a fost creat spațiu pentru suspecții care au nevoie de internare până la venirea rezultatelor testelor .