Actualitate SĂNĂTATE

93 DE BUZOIENI S-AU VACCINAT ANTI-COVID, ÎN PRIMA ZI A CAMPANIEI DE IMUNIZARE. La Spitalul Județean, cererea de vaccin e peste așteptări

La Buzău, 93 de persoane s-au vaccinat anti COVID în prima zi a campaniei, 55 fiind de la Spitalul Județean Buzău. De aici provine și primul buzoian care a primit serul anti Covid, medicul infecționist, Bogdan Micu, șeful secției de Boli Infecțioase. 

Prezent luni seară în emisiunea Focus News de la Focus Tv, medicul Micu a dezvăluit, luni seară, că nu a manifestat reacții la vaccinul anti coronavirus:

,, Au trecut mai bine de șapte ore de la administrare și nu am nicio reacție adversă. E ca și cum nu s-ar fi întâmplat. A fost un moment emoționant pentru că de atâta timp așteptăm acest vaccin și consider că este singura cale de a reveni la normalitate, de a opri pandemia. Majoritatea colegilor mei se vor vaccina în perioada următoare fiind stabilită o grilă de vaccinare. A fost o perioadă foarte grea pentru că suntem puțini medici, pacienți au fost mulți, multe cazuri severe. “

Nici în rândul celorlalte cadre medicale vaccinate nu au apărut reacții adverse, a precizat managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian:  

”Întâi trebuie să fie vaccinați cei din Secția UPU, ATI, PNF, Infecțioase și Dializă, urmând ca în trepte să fie vaccinate și celelalte cadre medicale. Până în acest moment nu am avut reacții adverse. Toată lumea e curioasă, toți întreabă dacă simți ceva, dacă s-a întâmplat ceva. Vaccinarea a decurs fără nicio problemă. Am rămas plăcut surprinși că au venit și în afara programării și alți pacienți care nu erau pe prima listă. Crescând numărul cred că ne vom încheia la 50-60 de persoane pe zi. Știm că programarea se face pentru 50 de persoane, dar avem posibilitatea, văzând ce s-a întâmplat, să avem un ritm de creștere a vaccinărilor, să depășim 50 de vaccinări pe zi.

Vaccinarea anti-coronavirus va continua până la epuizarea celor 975 de doze trimise Buzăului într-o primă etapă.