Actualitate SĂNĂTATE

CAMPANIA DE VACCINARE ANTI-COVID A FOST DEMARATĂ ȘI LA SPITALUL NEHOIU. O asistentă, prima pe lista persoanelor imunizate

Campania de vaccinare anti-COVID a demarat luni, 4 ianuarie, și la Spitalul Orășenesc Nehoiu. Prima doză de vaccin a fost administrată unei asistente de la Biroul de Management al Calității. Asistenta, în vârstă de 55 de ani, a fost prima persoană vaccinată în Spitalul Nehoiu, unitate care, de la debutul pandemiei și până în prezent, nu s-a confruntat cu niciun focar de coronavirus.

La Spitalul Nehoiu se estimează că se vor vaccina, într-o primă etapă, aproape 40 de persoane. Însă, situația se poate schimba de la o zi la alta. Potrivit reprezentanților spitalului, în ultimele zile mai mulți angajați care initial refuzaseră vaccinarea s-au răzgândit și au decis să se imunizeze, în timp ce alții care spuseseră “DA” vaccinării au făcut un pas înapoi.

Spitalul Orășenesc Nehoiu a primit luni, 4 ianuarie, 100 de doze de vaccin anti-COVID.

La Spitalul Nehoiu sunt 150 de angajați. Managerul unității, Sergiu Remisovschi, anunța încă de la finele anului trecut că numărul cadrelor medicale care vor să se vaccineze este destul de mic. Inclusiv managerul a precizat că și el așteaptă a doua etapă de vaccinare. Detalii suplimentare AICI.