Actualitate SĂNĂTATE

DRAMA UNEI ASISTENTE DE LA UPU BUZĂU. A fost răpusă de coronavirus, la scurt timp după ce a adus pe lume primul său copil

E șoc în rândul cadrelor medicale din Spitalul Județean Buzău după moartea fulgerătoare a uneia dintre colege, care avea 32 de ani.  Confirmată cu COVID-19, tânăra asistentă s-a tratat o vreme acasă, însă pentru că nu se simțea bine, a ajuns, într-un final la spital. A fost prea târziu, din păcate. Starea ei s-a agravat de pe o zi pe alta, iar, în final a decedat, într-un spital din Capitală.

Adelina Andrei avea 32 de ani și lucra de mai mulți ani la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău. Era însărcinată cu primul său copil.

Pe 21 decembrie, Adelina a fost diagnosticată cu COVID-19, la test PCR. S-a tratat la domiciliu, însă pentru că starea sa se agrava de pe o zi pe alta, a decis să meargă la spital. Pe 30 decembrie, tânăra asistentă a ajuns la Urgențe. În 33 de săptămâni de sarcină, femeia tușea și avea febră. Cu oxigen, avea o saturație de 92 la sută, ceea ce indica o stare de sănătate precară.

După ce a fost consultată, medicii buzoieni au decis transferul la București, la maternitatea Bucur.

Aici, Adelina a fost operată de urgență și a adus pe lume un bebeluș de aproape două kilograme. Ulterior, a fost transferată la Spitalul Pantelimon, unde, din păcate, a decedat marți dimineață.

”Pacienta se prezintă în data de 30.12.2020, la ora 14:30, la U.P.U.-SMURD, cu tuse și febră. Menționăm că în data de 21.12.2020, pacienta, însărcinată in 33 de săptămâni, a fost diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR. Vă informam faptul că pacienta urma tratament pentru COVID la domiciliu. La sosirea în U.P.U., în data de 30.12.2020, pacienta a fost evaluată de către medicul de gardă, si la momentul consultului, era stabilă hemodinamic și respirator, cu saturație bună. La ora 15:52, pacienta a fost transferată la Maternitatea Buzău în vederea unui consult de specialitate. Medicul obstetrician a consultat și evaluat pacienta și a decis ca aceasta să fie transferată la un spital din Capitală. S-a luat legătura cu CNCCI (Centrul National de Conducere si Coordonare a Intervenției) în vederea transferului pacientei. Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din București unde a rămas internată. Pacienta a fost examinată de către medici si s-a decis sa fie operată pentru cezariană, copilul rămânând în Maternitate. După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon fiind intubată. Starea pacientei s-a deteriorat după operația de cezariană, pacienta a intrat în stop cardio respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, în cele din urma declarându-se decesul.”, au precizat și reprezentanții Spitalului Județean Buzău.

Colegii săi asistenți, membrii Sanitas, deplâng dispariția bruscă a Adelinei:

” Anunțăm cu adânc regret dispariția fulgerătoare a colegei noastre, asistent UPU, Andrei Adelina Steliana… o floare prea tânără si frumoasă pe care Dumnezeu și-a dorit-o în grădina lui, mult prea devreme…Nu a fost suficientă tinerețea și sănătatea ta, ca sa lupte cu acest virus nemilos, Adelina… Ne vom gândi la tine mereu… Suntem alături de familia îndurerată și ne exprimăm sincerele noastre condoleanțe…Dumnezeu să te odihnească, mămico!”.

Adelina Andrei lucra ca asistentă în Spitalul Județean Buzău din primăvara anului 2016.