Actualitate

A FOST TIPĂRIT CALENDARUL CREȘTIN ORTODOX PENTRU ANUL 2021! Ce imagine reprezentativă din Buzău conține

Mai sunt doar câteva zile până la finalul acestui an drept pentru care Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a pregătit deja calendarul creștin ortodox pentru anul următor. Pentru a fi cât mai accesibil și ușor de adaptat tuturor cerințelor, calendarul a fost tipărit în cinci variante, respectiv tip foaie de perete, tip agendă de buzunar (carnețel), de perete cu spiră metalică, de birou – format mare și de birou mic – format mic.

Cimitirul Eroilor, pe coperta calendarului

”Toate modelele de calendare sunt ilustrate cu icoana Maicii Domnului „Îndrumătoarea”, iar anumite modele conțin și icoanele unor sfinți ierarhi. Pe copertele III și IV ale calendarului agendă apar imagini cu membrii Coralei „Neagu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, în mijlocul comunității românilor din Castellón de la Plana, Spania, respectiv cu Cimitirul Eroilor din Buzău, întrucât anul 2021 a fost declarat, în Patriarhia Română, drept Anul omagial al pastorației românilor din afara României și Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”,se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei .

La fel ca în anii anteriori, sunt redate, printr-o grafică deosebită, sărbătorile și sfinții fiecărei zile, dar și o serie de informații utile: zilele de post și posturile de peste an cum ar fi zilele aliturgice (în care nu se săvârșește Sfânta Liturghie) și zilele cu Liturghie diferită, zilele în care nu se săvârșesc parastase, zile și date importante, sărbătorile bisericești naționale, zilele și sărbătorile legale în care nu se lucrează precum și zilele în care nu se fac nunți (în anii 2021 și 2022).

”Calendarul agendă a fost conceput într-un format practic (12×8 cm), foarte accesibil, însemnările tipiconale din zilele de duminică, necesare, îndeosebi, slujitorilor Sfintei noastre Biserici, fiind evidențiate separat”, se arată în același comunicat.