Actualitate

AJUTOR ÎNAINTE DE CRĂCIUN PENTRU PERSONALUL DSP! Zeci de militari vor răspunde la telefoanele buzoienilor

Au adunat mii de ore de muncă de la debutul pandemiei, cu multe zile în care au stat peste program, și perioade dificile în care au fost ei pacienți. După zece luni de la depistarea primului buzoian infectat cu SARS-CoV-2, Direcția de Sănătate Publică primește un ajutor în gestionarea crizei generate de noul coronavirus. Este vorba despre zeci de cadre militare care vor răspunde la telefoanelor cetățenilor care încă mai au nelămuriri cu privire la infecția cu SARS-CoV-2.

”A fost amenajat un punct call center unde 25 de cadre militare vor răspunde celor care vor să cunoască anumite detalii conform metodologiei și legislației în vigoare cu privire la această infecție. Militarii au fost instruiți, iar noi oricum îi vom ajuta de câte ori va fi nevoie. Ajutorul a venit într-un moment în care la o serie întreagă de telefoane nu mai avea cine să răspundă. Erau situații în care sunau patru telefoane, în același timp, la o singură persoană”, a spus Carmen Scântei, medic epidemiolog Buzău.

Medicul epidemiolog spune că acum speră ca oamenii să fie lămuriți mai ușor pentru că sunt destul de multe persoane care au, în continuare, nelămuriri cu privire la această boală.

De exemplu, mulți dintre cei care sună la DSP vor să știe care sunt condițiile din spitalele buzoiene și cât ar trebui să stea internate dacă au forme ușoare de boală. Alții vor să știe cine le pot ajuta părinții infectați, ei fiind plecați în alte județean sau fiind, la rândul lor, în carantină.

În prezent, Buzăul a ajuns la aproape 8 mii de infectări de la debutul pandemiei. Potrivit, medicul epidemiolog Carmen Scântei, în ultimele zile numărul confirmărilor zilnice a scăzut foarte mult, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 20-30% zilnic, în funcție de numărul de teste care se fac. Spre exemplu, ieri, 23 decembrie, au fost confirmate cu noul coronavirus 57 de persoane.

Etichete