POLITICĂ Social

A început bătălia. Cine aspiră la funcţia de prefect

cine aspira la functia de prefect

Funcţia de prefect dar şi cea de subprefect al Buzăului reprezintă subiectele cele mai discutate în ceea ce se numeşte mediul politic judeţean. După victoria categorică a lui Klaus Iohannis şi colorarea în ultima clipă a judeţului din roşu în galben, jocurile politice s-au recalibrat.

Practic, P.N.L. a preluat iniţiativa, iar preşedintele organizaţiei judeţene liberale a primit, astfel, cu concursul mai multor lideri politici judeţeni implicaţi, o poziţie care să-i permită să reintre în joc şi să-şi impună oamenii în funcţii. Potrivit unor surse bine informate, în acest moment, pentru funcţia de prefect se bat oamenii susţinuţi de A.L.D.E., respectiv P.N.L. Sursele noastre spun că înainte de moţiunea de cenzură care a dărâmat guvernul Dăncilă şi a pus la Palatul Victoria pe Ludovic Orban s-a format o înţelegere punctuală între şefii centrali ai P.N.L. şi A.L.D.E., respectiv între Ludovic Orban şi C.P. Tăriceanu, pentru ca partidul acestuia din urmă să-i susţină pe liberali. Înţelegerea, conform surselor citate, spune că P.N.L. a garantat că A.L.D.E. va pune locuri eligibile la generalele de la anul pentru Tăriceanu şi cîţiva apropiaţi ai săi, cum ar fi Chiţoiu sau Vosganian, dar şi două funcţii de prefect, la Buzău şi Giurgiu, judeţe în care A.L.D.E. a avut rezultate bune la europarlamentare. Nu se ştie dacă înţelegerea a rămas în picioare, dar dacă da, A.L.D.E. condus de deputatul Adrian Mocanu ar susţine pe actualul subprefect Leonard Dimian pentru postul de prefect al judeţului, iar funcţia de subprefect ar reveni P.N.L. Numai că, evident, Romanescu, revenit pe val, ar viza el pentru P.N.L. cel mai înalt fotoliu din Casa Albă.
Astfel că a trimis la Bucureşti două dosare pentru prefect cu numele Alinei Iuga, recent devenită funcţionar public în Consiliul Judeţean, şi al lui Alecu Vasile, fost subprefect, acum inspector guvernamental. Pe lângă cele două dosare mai sunt doritori care au mers la Bucureşti “pe persoană fizică” şi cerând Prefectura.
Rămâne, aşadar, de văzut cum vor evolua lucrurile, mai ales că, se pare, P.N.L. şi A.L.D.E. ar avea de împărţit şi unele şefii de deconcentrate.