Actualitate

Prețuri mai mici pentru încălzirea cu lemne sau derivate. Deputatul Gabriel Avrămescu propune scăderea TVA de la 19% la 5%

Prețurile la lemne au explodat, anul acesta, la fel cum s-a întâmplat și în cazul gazului și energiei, punând în dificultate mulți oameni, pentru care asigurarea încălzirii pe timpul sezonului rece ar putea fi o problemă.

Sunt peste 3 milioane de gospodării în toată țara care se încălzesc cu lemne de foc sau produse derivate din lemn, precum peleți sau brichete din lemn. Pentru a veni în sprijinul persoanelor ce folosesc acest tip de combustibil pentru încălzire, deputatul PNL de Buzău Gabriel Avrămescu a propus, printr-un amendament, reducerea TVA de la 19% la 5%.

Proiectul a primit deja aviz pozitiv în comisia pentru administrație publică din Camera Deputaților.

”Cu sprijinul colegilor din PNL, am depus un amendament care prevede reducerea TVA de la 19% la 5% pentru peleți din lemn, brichete din lemn, inclusiv vreascuri, ramuri și butuci, astfel încât cei care folosesc pentru încălzire astfel de produse să beneficieze de prețuri mai mici cu aproximativ 14%.

Proiectul a primit aviz pozitiv în cadrul Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților și urmează să primească raport în cadrul comisiilor de specialitate, iar mai apoi votul final în plenul Camerei Deputaților.

Le mulțumesc colegilor din PNL pentru sprijin și sper ca proiectul și amendamentul să fie susținute și de colegii deputați din celelalte grupuri parlamentare”, arată parlamentarul liberal buzoian într-o postare pe Facebook.