Actualitate

A început montarea luminițelor de sărbători! În Piața Dacia va fi adusă o caleașcă cu cal, în mărime naturală. Primele fotografii cu Buzăul decorat

Mii de luminițe și zeci de figurine colorate vor decora Buzăul în luna decembrie. Este singura certitudine pe care o au, în acest moment, autoritățile locale și județene pentru a oferi buzoienilor o bucurie în perioada sărbătorilor de iarnă. Dacă va fi sărac în ceea ce privește organizarea manifeestărilor publice, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, Buzăul va fi extrem de bogat în beculețe.

De altfel, primele luminițe de sărbătoare deja au început să fie montate, iar startul a fost de Consiliul Județean. Acolo va fi păstrată tradiția, în pe toată durata lunii decembrie, în fața instituției vor străluci sute de beculețe colorate. Tunelul de luminițe va încânta și în această iarnă buzoienii care vor să obțină fotografia cea mai strălucitoare.

Pasajul de lumini  din fața Consiliului Județean  va avea 62 de metri de plasă, iar cel din fața Muzeului Județean, care nui va lipsi nici anul acesta, are o lungime de 45 de metri de plasă.

Nici reprezentanții Primăriei municipiului Buzău nu vor amâna prea mult momentul startului. Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău, a anunțat pentru șansanews.ro că licitația pentru asigururarea iluminatului festiv a fost câștigată, iar în câteva zile vor fi montate primele ghirlande. Sarcina de a înfrumuseța orașului îi revine anul acesta tot firmei care a decorat Buzăul și iarna trecută, deși prețul este unul mai mare, respectiv   838.100 lei față de 760.000 de lei, cât a fost anul trecut.

”Ca și anul trecut, Buzăul va avea parte de un tratament special în ceea ce privește elementele decorative ale iluminatului de sărbători, fiind iarăși în grupul orașelor  cu iluminat festiv realizat de firma noastră ,  la care primează calitatea și designul înaintea cantității. Printre municipiile înfrumusețate de firma noastră se numără  Constanta, Drobeta, Medgidia dar și stațiunile de pe Valea Prahovei”, a spus pentru sansanews.ro Eugen Duca, directorul firmei căștigătoare.

Începând de luni, în municipiul Buzău vor fi montate peste 2.000 de elemente luminoase.

”Vom avea  șiruri, țurțuri, perdele, figurine bidimensională și tridimensionale, figurine de dimensiuni mari. În Piata Dacia se va monta o caleașcă cu cal, în mărime naturală, cupolă de lumini și sferă cu pasaj de trecere, Moș Craciun cu înălțime de 5 metri și altele. Toate elementele luminoase sunt fabricate în UE, au un înalt grad de siguranță în funcționare, conexiunile din tablouri vor fi verificate prin inspecții termografice”, a mai spus Eugen Duca.

Un spectacol de luminițe va fi și la intrarea în oraș, pe Calea Eroilor. La fel ca anul trecut, nu va lipsi nici tradiționalul ”La mulți ani” așezat la intrarea pe bulevardul Unirii. Și cei care vor intra în municipiul Buzău, dinspre Râmnicu Sărat, vor avea parte de amenajare special, iar anul acesta luminițe și figurine de Crăciun vor fi amenajate și pe Iazul Morilor, recent inaugurat de Primărie.