Actualitate

A început recrutarea tinerilor pentru colegiile militare

A început recrutarea și selecția pentru admiterea candidaților în colegiile naționale militare. Nu mai puțin de 816 locuri pot fi ocupate în toate cele 5 colegii din țară, respectiv  Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, judeţul Prahova, Colegiul Naţional Militar „Ştefan Cel Mare” Cîmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba-Iulia, judeţul Alba, Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, judeţul Dolj și  Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, județul Constanța.

Condițiile de admitere

Elevii claselor a VIII-a care doresc să candideze pentru un loc în cele 5 colegii naţionale militare, care au vârsta de cel mult 16 ani împliniţi în anul 2024, se pot înscrie atât online, la adresa de internet www.recrutaremapn.ro, cât și fizic la sediul Biroului informare – recrutare Buzău, cu sediul în bulevardul Unirii nr. 140. Înscrierea se va face de către candidat însoțit de unul dintre părinți (sau tutore legal). Paşii de urmat pentru admiterea în colegiile naţionale militare:

  • Pasul I – ÎNSCRIEREA

Perioada de înscriere 22-ianuarie ÷ 22-martie-2024

  • Pasul II – PROBELE DE SELECŢIE

Perioada de selecție a candidaților 05-februarie ÷ 05-aprilie-2024

Probele de selecție se susţin la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Breaza (C.Z.S.O.), jud. Prahova, care sunt eliminatorii şi includ următoarele probe: proba sportivă alcătuită dintr-o probă de rezistenţă pe distanţa de 1000 m şi parcurgerea unui traseu utilitar-aplicativ; testare psihologică și  interviu de evaluare.

  • Pasul III –VIZITA MEDICALĂ,

Perioada de efectuare a examinării medicale a candidaților  este 19-februarie ÷ 19-aprilie-2024.  Examinarea medicală va fi efectuată la Centrul Militar de Sănătate Buzău.

  • Pasul IV – CONSTITUIREA DOSARULUI DE CANDIDAT la sediul Biroului informare-recrutare, situat în Buzău, B-dul Unirii nr. 140 (Clădirea Comenduirii Garnizoanei Buzău), lângă Biblioteca Judeţeană, telefon 0238/720. 620.  Termen final de întocmire a dosarelor de candidat este 30-aprilie-2024.
  • Pasul V – ADMITEREA

Admiterea în colegiile naționale militare se desfășoară în două etape:

a) etapa I: susținerea unei probe de verificare a cunoștințelor la disciplinele Limba și literatura română și Matematică.

b) etapa a II-a: ierarhizarea și repartizarea candidaților în colegiile naționale militare.

Structura probei de verificare conține 30 de itemi, dintre care 10 pentru Limba și literatura română, 10 pentru Geometrie și 10 pentru Algebră.