Actualitate

A murit Ion D. Popescu, organizatorul celor mai multe campanii electorale la Buzău

Sursa foto SCM Gloria Buzau

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de pe scena politică din Buzău, dar și unul dintre buzoienii care au luptat pentru viitorul șahului, profesorul Ion D. Popescu a trecut la cele veșnice. Vestea tristă a fost dată de reprezentanții SCM Gloria Buzău, printr-o postare pe Facebook. Ion D. Popescu, în vârstă de 76 de ani, s-a stins din cauza unei boli nemiloase, după ani buni de suferință.

“Cu nemăsurată tristețe și durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a unui om care a însemnat enorm pentru șahul buzoian! Domnul profesor Ion D. Popescu ne-a părăsit ieri, după o grea suferință, lăsând un gol imens în inimile noastre! Întregul personal al clubului SCM Gloria Buzău, unde domnia sa activat atâția ani ca șef de secție, este alături de familia îndurerată și îi transmite sincere condoleanțe și multă putere în aceste momente dificile.

Drum lin, nea Popescu! Veți rămâne mereu în inimile noastre!”

În ultimii ani, maestrul Ion D. Popescu a fost alături de tinerii șahiști. Din calitatea de antrenor-coordonator, șef Secție Șah, îi coordona pe sportivi și îi încuraja la fiecare competiție, rezultatele fiind pe măsură.

Însă, pe lângă activitatea de la SCM Gloria Buzău, Ion D. Popescu este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni organizatori în cadrul structurilor politice din Buzău. A fost secretar general al PD-L Buzău, partid în care a activat ani buni, din 1995 până în 2012, când a trecut la PSD. De asemenea, Ion D. Popescu a fost și consilier județean.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!