Actualitate

A petrecut peste măsură în minivacanță! Tânăr aproape de comă alcoolică, depistat la volan

Foto cu caracter ilustrativ

Minivacanța de Rusalii a fost un bun prilej pentru distracție și voie bună. Mulți, însă, au petrecut în exces, uitând de orice regulă. Polițiștii au depistat în trafic sute de șoferi care conduceau cu viteză mult peste limita maximă admisă sau băuți bine, chiar în pragul comei alcoolice.

Un exemplu este un tânăr de 29 de ani, din Rușețu. Zilele trecute s-a urcat la volan pentru a merge la magazinul din sat cu gândul de a-și cumpăra câteva sticle de bere. Problema a fost că a decis să meargă la cumpărături după ce băuse câteva pahare bune de alcool. Un echipaj de poliție care l-a observat în trafic l-a tras pe dreapta și l-a pus să sufle în fiolă. Rezultatul a fost mai mult decât îngrijorător. Șoferul se afla aproape de comă alcoolică, așa că dacă nu era oprit de polițiști putea oricând să provoace o tragedie.

“Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 2,13 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui tânăr de 29 de ani, din Ruşeţu, care a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe o stradă localitatea de domiciliu. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Tot o tragedie putea provoca și un bucureaștean. Bărbatul de 40 de ani a fost surprins în timp ce conducea pe DN2E85 cu o viteză amețitoare: 193 km/h. Bucureașteanul, aflat la volanul unui bolid, se întorcea din Moldova, acolo unde petrecuse minivacanța, și se grăbea să ajungă acasă, în București. Graba l-a lăsat însă fără permis pentru 120 de zile.