Actualitate SĂNĂTATE

A TREIA OARĂ LA DONARE DE LA DEBUTUL PANDEMIEI! 25 de jandarmi au răspuns apelului Centrului de Transfuzii Sanguine

Nevoia de sânge este foarte mare, iar în pandemie numărul donatorilor aproape s-a înjumătățit. În plus, colectele de sânge pe care Centrul de Transfuzii Sanguine le făcea prin campaniile mobile în orașele din județ sunt în această perioadă interzise. Astfel, singura speranță pentru a acoperi necesarul de sânge din spitale stă în voluntarii care vor să ajute. Printre cei care răspund, de fiecare dată apelului Centrului de Transfuzii Sanguine, sunt jandarmii, polițiști și militarii buzoieni. Astăzi a venit rândul jandarmilor să se așeze pe scaunul de donator. 25 de angajați ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău au donat sânge încă de la primele ore ale dimineții.

”Jandarmii buzoieni se afla la cea de-a treia donare de la începutul pandemiei, fiind mereu alături de semenii lor, nu numai atunci când au nevoie de protecţia, ci şi prin gestul donării de sânge pentru cei care se confrunta cu mari probleme de sănătate, astfel încât la nivelul instituţiei acest gest a devenit o tradiţie. Prin aceste iniţiative dorim să lansăm un îndemn pentru toţi buzoienii să se alăture prin voluntariat  în astfel de acţiuni umanitare, fiind de  un real ajutor persoanelor aflate în dificultate”, se arată în informarea trimisă de reprezentanții IJJ Buzău.

Cei care vor să ajute pot merge în orice zi la Centrul de Transfuzii Sanguine pentru a dona sânge, iar dacă au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 pot dona și plasmă hiperimună, atât de necesară în lupta cu virusul nemilos.

Gestul a fost făcut deja de două ori și de unul dintre jandarmii infectați cu SARS-CoV-2.

”Eugen, ofițer specialist din cadrul Inspectoratului, s-a prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău pentru a dona plasmă, acesta infectându-se în luna septembrie a.c., în timp ce se afla în județul Olt, manifestând o formă ușoară a bolii. Astfel, a dorit să doneze plasmă  pentru a-i sprijini pe medici în vindecarea altor oameni infectați cu virusul SARS-CoV-2. Asemeni colegului nostru, și alți lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne, care au avut de suferit de pe urma noului coronavirus, s-au alăturat campaniei “Donează plasmă și cel de lângă tine va trăi!”, inițiată la nivelul ministerului, al cărei scop este ajutarea bolnavilor de a se vindeca”, se arată în informarea trimisă de IJJ Buzău.