Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

O NOUĂ ZI CU ZECI DE CAZURI NOI DE COVID-19. A crescut și numărul deceselor

Record absolut de cazuri noi de coronavirus, marți, în țară. 7.733 de persoane au fost depistate cu infecție cu SARS – CoV – 2 în ultimele 24 de ore. Numărul pacienților de la ATI se apropie rapid de 1000, fiind internați 974 de pacineți. Tot marți sunt raportate 120 de decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus internați în spitalele din întreaga țară, inclusiv din Buzău.

În județul Buzău, foarte multe persoane au ajuns, în ultimele 24 de ore, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, prezentând simptome specifice bolii. Alți 18 buzoieni s-au simțit rău și au mers la un laborator privat pentru testare. Astfel, în 24 de ore, au fost confirmate 57 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 3 și 83 de ani.

Între timp a fost raportat și un deces, al unui bătrân de 92 de ani.

DECES NR. 118: pacient în vârstă de 92 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmat cu SARS CoV-2. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: demență senilă.

Buzăul are, de la debutul pandemiei, 4085 de bolnavi COVID-19. 3195 de persoane s-au vindecat.