Actualitate

A7, tot mai aproape de realitate! Încă puțin până se vor deschide șantierele

sursa foto: Facebook Vlad Pufu

După ce a analizat zeci de oferte depuse de firmele care s-au înscris la licitație, Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a desemnat câștigătorii care vor construi primul tronson al Autostrăzii A7, de la Ploiești la Buzău. Primii clasați la licitații sunt:

  • Lotul 1, Dumbrava–Mizil – Bog’Art – Tancrad – Cosedil (România-Italia)
  • Lotul 2, Mizil-Pietroasele – Coni-Trace (România-Bulgaria)
  • Lotul 3, Pietroasele-Buzău – Asocierea Drum Asfalt – Ilgaz – OPR – Obras – Trameco

Acestora li s-au cerut o serie de documente, iar dacă actele ce mai trebuie adăugate la dosar sunt în regulă, constructorii vor fi desemnați oficial de CNAIR.

Este un pas extrem de important pentru realizarea Autostrăzii A7. Într-o postare pe Facebook, senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, a explicat care sunt pașii următori.

“În urma analizării ofertelor, comisia de evaluare a cerut consorțiilor aflate pe primul loc ultimele documente. Dacă acestea sunt în regulă, CNAIR va desemna oficial constructorii pentru tronsonul Buzău – Ploiești al A7. Nu mai e mult până vom vedea încheiată o etapă pe care nu o speram în urmă cu un an.

Urmează 10 zile în care cei care au pierdut licitația pot face contestație, apoi încă 30 de zile în care CNSC să judece. Dacă CNSC va confirma rezultatele stabilite în urma evaluării ofertelor de către comisia de evaluare, A7 intră în linie dreaptă”, a scris senatorul buzoian pe Facebook.

Potrivit acestuia, a mai rămas practic puțin timp până la momentul în care se vor deschide șantierele și vor începe lucrările pe primele 3 loturi de autostradă. Momentul ar trebui să fie la începutul verii.