Actualitate

Tatăl polițist, fiul militar în Aviație! Cât de mult contează modelele din copilărie în alegerea meseriei

De mic i-a plăcut să meșterească, iar pe lângă îndemânarea de care dădea dovadă, tatăl, de profesie polițist, i-a insuflat patriotismul și dragostea față de țară și semeni. Toate acestea alături de un bagaj de cunoștințe solid l-au adus pe Lucian Mardan la Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” unde , astăzi, este unul dintre cei mai buni elevi.


”Astăzi este despre DETERMINARE, iar cel care reflectă în mod ireproșabil această însușire este elevul sergent Mardan Lucian. Titlul adăugat în fața numelui nu este altceva decât rodul a aproape doi ani de abnegație și dăruire pentru profesia aleasă, rodul a doi ani petrecuți în cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia””, scriu, pe Facebook, reprezentanții Școlii Militare despre tânărul militar.

Lucian Mardan are 28 de ani și este din Buzău. Drumul său la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”a început în urmă cu doi ani, când a fost admis în cadrul programului de formare a maiștrilor militari, arma AVIAȚIE, specializarea Armament, rachete, muniție de aviație și sisteme de lansare.

Alegerea carierei militare nu a fost întâmplătoare. Tânărul a urmat modelul tatălui care de 30 de ani este angajat al Poliției Române.

”Privind retrospectiv drumul parcurs până la a îmbrăca haina militară, Lucian face referire, precum majoritatea militarilor, la perioada copilăriei. Încă de mic copil a fost impresionat de patriotismul și devotamentul cu care își exercita profesia tatăl său, polițist cu o carieră de peste 30 de ani. Ajuns la vârsta la care a trebuit să facă o alegere, a ales Armata României, locul în care valorile pe care le-a admirat de mic, sunt principiile de bază”, scrie pe pagina Școlii Militare.

„Adesea am fost întrebat de ce am ales acest drum pavat pe alocuri cu privațiuni, cu mici nemulțumiri, cu dor de casă și lipsa celor dragi alături. Uitându-mă în urmă, amintirile îmi oferă cel mai bun răspuns. Pentru că nu am lăsat nimic să îmi stea în cale. Am știut dintotdeauna care este drumul pe care vreau să merg. Toate acele neajunsuri au fost eclipsate de oamenii pe care destinul mi i-a scos în cale, și-anume colegii care au depășit acest simplu statut de amici, devenindu-mi a doua familie și profesorii care au pus bazele devenirii mele ca om”, a spus Lucian.

Așa cum nici cariera militară nu a fost aleasă întâmplător, nici specializarea nu a fost aleatorie. De această dată și-a urmat propria pasiune.

 „De mic copil mi-a plăcut să știu cum funcționează mecanismele, motiv pentru care eram prezent, însoțit de o curiozitate debordantă, la fiecare reparație pe care o efectua tatăl meu prin gospodărie sau la mașina auto. Acum, adult fiind, îmi place să îmi murdăresc mâinile și să repar, atunci când este cazul, propria mașină” a mărturisit Lucian.

Pe viitor, Lucian își dorește foarte mult să fie un membru de bază în echipa de tehnicieni pentru avionul multirol F-16 Fighting Falcon. Cum determinarea l-a ajutat mereu să obțină tot ce își dorește, noi îi urăm succes și îi dorim o carieră promițătoare în Forțele Aeriene Române.