Actualitate

Valul 5 pare că bate în retragere. Care este situația în școlile din județ

Valul 5 al pandemiei de coronavirus pare că bate în retragere, așa că și situația din școli revine ușor, ușor la normal. După săptămâni bune în care, în fiecare zi, zeci de clase și-au suspendat cursurile din cauza numărului mare de elevi și profesori infectați cu SARS CoV-2,  acum, majoritatea elevilor sunt prezenți în bănci.

Marți, 22 februarie, mai sunt doar 3 clase care fac cursuri on-line, toate din cadrul unor unități de învățământ din municipiul Buzău. Este vorba despre o clasă de la Școala 1, una de la Colegiul Hasdeu și una de la Colegiul Eminescu.

De altfel, de câteva zile bune, numărul elevilor și angajaților din școli confirmați cu COVID-19 este în scădere semnificativă. La testarea de luni, de exemplu, 37 de copii din tot județul au fost diagnosticați cu COVID-19. După rezultatul pozitiv indicat de testele de salivă, școlarii au efectuat teste PCR. 31 au fost confirmate, două rezultate infirmate de PCR, în cazul celorlalte 4 fiind așteptate rezultatele.

Și angajații din școlile buzoiene infectați cu SARS CoV-2 sunt tot mai puțini. 7 teste efectuate luni au fost pozitive, toate confirmate de testul PCR.

Următoarea zi de testare COVID-19 este joi, 24 februarie.