Actualitate

Abateri grave descoperite de inspectorii de muncă pe șantiere! Ce măsuri au fost luate

Nereguli grave care puteau pune oricând viața muncitorilor în pericol au fost descoperite de inspectorii de muncă pe șantierele din județul Buzău. Un control tematic desfășurat în luna iunie la zeci de constructori a scos la iveală modul în care lucrează angajații din acest domeniu în care de multe ori au fost înregistrate grave accidente de muncă. Mai exact, vorbim de atât de abateri pentru care se fac vinovați angajații cât și de nereguli constatate la angajatori. Spre exemplu, muncitorii ies la lucru fără să poarte echipamentul de protecție în timp ce patronii îi angajează fără examenele medicale sau fără să le facă instructajul care i-ar învăța cum să se protejeze la locul de muncă.

”Principalele deficiențe constatate au fost neluarea măsurilor de protecție pentru sprijinirea malurilor împotriva surpării la lucrările de săpături; neutilizarea de către lucrători a echipamentului individual de protecție specific activității, neefectuarea examenului medical de angajare precum și lipsa instruirii lucrătorilor din punct de vedere a securității și sănătății în muncă”, informează ITM Buzău

Pentru toate aceste abateri, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni. Mai exact, la cei 19 angajatori verificați au fost constatate 15 abateri.

”Pentru neregulile constatate 10 angajatori au fost sancționați contravențional, astfel inspectorii de muncă au aplicat 4 amenzi în valoare de 16.000 de lei și 11 avertismente”, se arată în informarea ITM Buzău.