Actualitate

(UPDATE) Peste 140 de oameni o caută pe Raisa, fetița de 5 ani care a dispărut de acasă. Impresionați de povestea copilei, inclusiv voluntari din Brașov s-au alăturat echipelor de căutare (FOTO&VIDEO)

UPDATE: Pe timpul căutărilor, un câine de urmă i-a condus pe polițiști și pe jandarmi până la albia râului Buzău, ceea ce întărește și mai mult varianta vehiculată inițial și temerea că Raisa ar fi putut pleca de acasă spre râu, noaptea trecută. Din păcate, în zonă începe să plouă, județul fiind sub cod portocaliu, ceea ce va îngreuna și mai mult misiunea de căutare a fetiței.

UPDATE: Peste 100 de oameni continuă să o caute pe Raisa, fetița de 5 ani și 7 luni, care a dispărut joi noapte de acasă, din satul buzoian Găvănești, comuna Săgeata. Polițiști, pompieri, jandarmi, ajutați de voluntari din Buzău și Brașov scotocesc împrejurimile , dar până acum copila nu a fost găsită. Oamenii locului spun că ar fi fost identificate ceva urme care duc spre râul Buzău, aflat la circa 50 de metri de casa dispărutei.  În fapt, ar fi zone în care vegetația e culcată la pământ, semn că cineva a trecut pe acolo. De aceea, autoritățile iau în calcul orice variantă, inclusiv aceea a înecului. Căutări cu 2 bărci pneumatice au loc pe râul Buzău, în timp ce zeci de oameni o caută pe fată, la sol, pe raza comunei. De asemenea, în zonă urmează să ajungă un elicopter de la Inspectoratul General de Aviație care va survola zona în speranța că micuța va fi mai repede găsită, a precizat pentru șansanews.ro subcomisar Ane Mari Vrapciu de la IPJ Buzău

ȘTIRE INIȚIALĂ: Circa 140 de persoane, polițiști, pompieri, jandarmi și voluntari, o caută pe Raisa, fetița de 5 ani și 7 luni care a dispărut de acasă joi noapte și de atunci nimeni nu mai știe nimic de ea. Căutările s-au desfășurat pe tot parcursul nopții trecute, fără întrerupere, și continuă și la ora postării acestei știri, fără a fi sistate până ce copila nu va fi fost găsită.

Fetița de 5 ani și 7 luni este diagnosticată cu dizabilități de comunicare. Ea nu răspunde atunci când o strigi. Conform celor spuse de familie, joi seară Raisa s-a jucat în curtea casei, în satul Găvănești, unde se aflau mama și bunicii. La un moment dat, aceștia ar fi intrat în casă, însă pentru scurt timp, iar copila ar fi rămas în aer liber să se joace. La un moment dat, oamenii și-au dat seama că nu o mai aud pe fată, conștientizând rapid că aceasta a ieșit pe poartă. Familia a sunat rapid la 112. Zeci de polițiști, pompieri, jandarmi au demarat căutările în timp ce afara începuse să plouă. Problema este că la 50 de metri de casa fetiței e râul Buzău, iar teama tuturor este ca aceasta să nu fi pornit spre apă.

Căutările s-au desfășurat pe tot parcursul nopții, însă până acum, copila nu a fost găsită. Când a plecat de acasă, ea purta doar pantaloni scurți, fără tricou și fără a fi încălțată. Autoritățile se tem de ce e mai rău, astfel că în ultimele ore căutări au fost făcute inclusiv pe râul Buzău. De altfel, se pare că ar fi fost identificate ceva urne care merg către apă, spun localnicii.

”Căutarile au fost permanente, constante pe tot timpul nopţii. Începând cu ora 6.00 se face, treptat, reîmprospătarea forţelor din teren cu aflux de efective din cadrul rezervelor de intervenţie. Poliţiştii, jandarmii, pompierii care au desfăşurat căutări pe tot timpul nopţii au acţionat in condiţii dificile, în zonă neiluminată, cu vegetaţie înaltă. De aceea, urmărim reîmprospătarea fortei de intervenție, in vederea unui randament optim. Vom continua căutarile până la elucidarea tuturor împrejurărilor acestui caz.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Mari Vrapciu.

Inclusiv câini de urmă au fost folosiţi la căutările din ultimele ore, însă până acum, copila nu a fost găsită. De asemenea, au fost alertate autoritățile din Brăila pentru a fi efectuate și acolo căutări pe apă.

”Efectivelor li s-au alăturat şi pe timpul noptii, şi în această dimineaţă, în etape succesive, mai mulţi voluntari, rude, localnici, dar şi oameni din zone mai îndepărtate, chiar si alte judeţe, care au aflat de dispariţie prin intermediul mass-media. Având în vedere specificul zonei şi riscurile conexe, si anume faptul că locuinţa familiei este la doar 50 metri de cursul râului Buzău, luăm în continuare posibilitatea înecului, aşa ca s-a luat legătura cu judeţele învecinate aflate în aval pe râul Buzău, pentru a demara la rândul lor verificări pe cursul apei.”, a mai declarat reprezentantul IPJ Buzău.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost sesizaţi, joi seară, în legătură cu dispariţia minorei Scarlat Raisa Florentina, de 5 ani şi 7 luni.

”La momentul dispariţiei, minora era îmbrăcată cu pantaloni scurţi de culoare roşie, fără articol vestimentar în partea de sus a corpului, desculţă”, conform Poliţiei

Aceasta are un metru înălţime, aproximativ 22 kg, păr şaten, lung, ochi caprui, ten alb.Fetiţa este diagnosticată cu dizabilităţi de dezvoltare şi nu răspunde când este strigată pe nume.