Actualitate

ABIA ACUM AU VĂZUT AGLOMERAȚIA DE LA POLICLINICA TITULESCU ȘI AU DISPUS MĂSURI! Ce trebuie să știi dacă ajungi aici

După ce în ultimele săptămâni zeci de persoane, în special bolnavi și bătrâni, s-au înghesuit zilnic la ușa Policlinicii Nicolae Titulescu, în ciuda tuturor riscurilor, inspectorii Direcției de Sănătate Publică Buzău au descins la Policlinică. Neregulile de aici au tot fost semnalate, așa că, recent, specialiștii DSP au făcut verificări și au stabilit o listă întreagă cu măsurile ce trebuie aplicate pentru a preveni îmbulzeala înregistrată în fiecare dimineață. Printre altele, specialiștii au dispus ca agenții firmei de pază de la Policlinică să facă ordine în exteriorul unității, mai exact să ia măsuri pentru ca buzoienii să respecte distanțarea socială. De asemenea, accesul în incinta unității se va face doar pe baza listelor de programări.

Iată cele mai importante măsuri luate de DSP Buzău pentru a evita aglomerația și, implicit, riscul răspândirii noului coronavirus în rândul buzoienilor care ajung la Policlinica Nicolae Titulescu:

  • accesul în unitate numai a pacienților pentru care s-a realizat programarea telefonică;
  • marcarea zonelor de circulație a pacienților;
  • asigurarea distanțării sociale a pacienților în exteriorul clădirii de către firma de pază și informarea acestora că accesul în unitate se va face doar la ora programării;
  • asigurarea în permanență pentru fiecare cabinet a unui pacient în interior și a unei singure persoane în sala de așteptare.

Pe de altă parte, buzoienii care ajung la Policlinica Titulescu sunt îndemnați să respecte regulile de prevenire a îmbolnăvirii,  să-și dezinfecteze frecvent mâinile și să poarte masca de protecție.

Toate măsurile, mai mult decât necesare, vin după săptămâni bune de când șansanews.ro a relatat despre situația de la Policlinica Titulescu, trăgând un semnal de alarmă cu privire la riscurile la care se expun în fiecare zi buzoienii care se îngrămădesc la ușa unității. Detalii AICI