Actualitate

ABSENTEISM MASIV LA SIMULARE. La ce rezultate se așteaptă șefii Învățământului, după un an de pandemie, cu ore mai mult acasă decât la școală

Absenteism ridicat, la proba programată, marți, în cadrul simulărilor bacalaureatului de anul acesta. Elevii au avut de susținut testare fie la matematică, fie la istorie, în funcție de profilul studiat în liceu.

La Buzău, 524 de liceeni nu s-au prezentat în clase, absenteismul fiind mai ridicat decât în prima zi a simulării când s-a susținut proba la română.

” A doua probă a simulării examenului de bacalaureat s-a desfăşurat astăzi în unităţile de învăţământ din judeţul Buzău. Din 3024 de copii am înregistrat ceva mai mulţi absenţi decât ieri, respectiv 524. Nu am avut incidente în desfăşurarea probei de astăzi şi aşteptăm şi proba de mâine pentru a finaliza simularea examenului de bacalureat”, a declarat pentru șansanews.ro inspectorul general al ISJ Buzău, Ionel Meiroșu.

 Pe de altă parte, șeful ISJ Buzău apreciază că simulările din aceste zile vor arăta  exact ce efecte au avut pandemia și cursurile online asupra copiilor.

Cu siguranţă, pandemia şi-a pus amprenta asupra tuturor, asupra elevilor, a părinţilor, a personalului didactic. Vom avea o radiografie a momentului  privind urmările școlii online asupra rezultatelor obținute de elevi.  Cei care sunt acum a XII-a anul trecut au fost a XI-a, deci au fost mult timp în online și anul trecut și anul acesta.  Vor fi rezultate și bune pentru că și în online am avut copii care s-au preocupat de școală, dar  și rezultate ceva mai slabe. Nu mă interesează decât un singur lucru şi anume, ca rezultatele să fie obiective şi să arate fiecăruia dintre participanţi unde se găseşte din punct de vedere al pregătirii, astfel încât să-și optimizeze rezultatele la examenul din vară”, a mai declarat Meiroșu.

Simularea examenului de Bacalaureat va continua miercuri cu ultima probă, cea scrisă la alegere a profilului.

De lunea viitoare va veni rândul elevilor de clasa a opta să intre în focurile simulărilor. Luni, 29 martie, este programată proba scrisă la limba și literatura română, din cadrul Evaluării Naționale.

Etichete