Actualitate

Acasă, după doar o zi de cursuri în bănci. Unde se întâmplă și cum s-a ajuns aici

La doar o zi după ce au revenit în bănci, elevii clasei a VIII-a B de la Școala Gimnazială “Nicolae Ioan Jilinschi”, din Vernești,  s-au întors acasă, în fața calculatorului. Cursurile cu prezența în clase a elevilor s-au suspendat după ce un copil a fost depistat cu infecție cu coronavirus. Astfel, până pe 22 noiembrie, cei 17 elevi ai clasei a VIII-a B vor face cursuri on-line.

Sursa ISJ Buzau

La Școala Gimnazială “Nicolae Ioan Jilinschi”, din Vernești,  rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice este de 69,7%. Rata de incidență a cazurilor COVID, la Vernești, este de 8,54 la mie.

În județul Buzău, după vacanță, 37 de unități de învățământ din mediul rural și 56 din mediul urban fac cursuri  on-line săptămâna aceasta. Doar 63 de unități au putut organiza cursuri cu prezența elevilor în bănci. Nu se știe ce se va întâmpla săptămâna viitoare, deși rata de incidență a cazurilor COVID a început să scadă. Prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, a anunțat că miercuri, 10 noiembrie, va purta discuții cu toți factorii implicați în acest subiect pentru a se vedea care mai este situația în spitale, în localități, și dacă se pot redeschide școlile. O decizie finală va fi luată vineri, în funcție de rata de incidență din fiecare localitate și de procentul de vaccinare în rândul cadrelor didactice.

“În această zi la care vorbim se observă și o scădere a numărului de cazuri și a ratei de incidență însă, așa cum bine știm, rata de incidență trebuie să fie pe o perioadă de peste 14 zile constantă sau să scadă astfel încât să se poată lua alte decizii. Această măsură la nivelul municipiului Buzău a fost luată mai ales pentru a preveni ceea ce a fost înainte de vacanță și așa cum bine știm lucrurile n-au stat foarte bine la începutul vacanței, unitățile sanitare și la acest moment sunt foarte aglomerate, chiar dacă numărul de cazuri este mai scăzut și rata de incidență este una puțin mai mică. Nu putem spune ce se va întâmpla săptămâna viitoare. Vom vedea evoluția zilnică a numărului de cazuri și a ratei de incidență. Noi, așa cum bine știți, ne dorim să promovăm vaccinarea în continuare în unitățile de învățământ dar și în rândul celorlalte unități de învățământ. Și atunci, ne dorim ca toată lumea să înțeleagă că această vaccinare nu trebuie să o considere obligatorie, ci să o considere absolut necesară și sperăm ca în acest fel lucrurile să intre într-o normalitate”, a declarat pentru șansanews.ro directorul DSP, Cristina Ungureanu.