Actualitate

(P) Când trebuie schimbat scaunul auto pentru copii

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le au părinții este: „când este momentul potrivit dea schimba un scaun auto pentru copii?” – și aceasta este o întrebare grozavă și foarte importantă! Există reglementări diferite, care se concentrează pe greutate, înălțime și vârstă, ce pot face întreg procesul destul de confuz. Prin urmare, am realizat o imagine de ansamblu despre când să schimbați acel scaun auto pentru copilul dumneavoastră.

 • Nu vă grăbiți. Utilizați modelul de scaun auto pentru copii actual până când copilul atinge limita maximă de greutate sau înălțime indicată pe etichetă. Nu vă grăbiți, pentru că fiecare pas înainte reduce puțin siguranța. De ce? Dacă vă aflați într-un accident frontal (cel mai frecvent tip de accident), un scaun auto pentru copii orientat spre spate permite capului, gâtului și coloanei vertebrale a copilului să se miște uniform în scaun, nu departe de acesta. Fiecare scaun auto este proiectat pentru o siguranță maximă la o anumită greutate, înălțime și vârstă.
 • Scaune auto orientate spre spate. Mențineți scaunul orientat către spate până când copilul dumneavoastră are 2 ani sau mai mulți și nu îl mai încape hamul din cauza înălțimii sau a greutății. Pe măsură ce copilul dumneavoastră crește, este posibil să trebuiască să treceți de la utilizarea unui scaun auto pentru copii mai mic, orientat doar către spate, la utilizarea unui scaun auto convertibil mai mare, orientat spre spate, care poate ține un copil mai mare.
 • Scaune auto orientate spre față. După ce copilul dvs. atinge limita de greutate sau înălțime pentru sensul de mers cu spatele, veți întoarce scaunul cu fața spre înainte sau veți folosi un scaun auto orientat numai spre înainte, cu ham în 5 puncte și prindere superioară. Copilul dumneavoastră poate avea nevoie de un scaun auto orientat spre înainte, cu un ham care are o limită mai mare de greutate sau înălțime, înainte de a se muta pe un scaun înălțător.
 • Scaune înălțătoare. După ce copilul dvs. devine prea mare pentru limitele de greutate sau de înălțime ale scaunului auto orientate spre față, utilizați un scaun înălțător cu centura de poziționare, cu centura de siguranță pentru poală și umăr.
 • Scaunul auto este deteriorat. Dacă observați crăpături în plastic sau alte semne de uzură, trebuie să schimbați scaunul cât mai repede. Ambele indică faptul că scaunul ar putea să nu ofere o protecție adecvată în cazul unui accident.
 • Scaunul auto a fost într-un accident. Accidentele grave pot deteriora structura și integritatea unui scaun auto, ceea ce înseamnă că este posibil să nu ofere suficientă protecție în cazul unui alt accident. Potrivit AAP, scaunele care au suferit un accident minor — mașina a putut fi condusă, nimeni nu a fost rănit, airbag-urile nu s-au declanșat, ușa cea mai apropiată de scaunul auto nu a fost deteriorată și nu existăl deteriorări vizibile ale scaunului auto – acesta poate fi încă utilizabil.

Înainte de a renunța complet la el, verificați cum stă copilul în mașină fără  un scaun auto pentru copii. Puteți face „verificarea în 5 puncte” pentru a vedea dacă corpul copilului dumneavoastră ar fi gata să stea în mașină fără un scaun auto pentru copii. Dacă unul dintre aceste 5 puncte nu este încă atins, copilul dumneavoastră ar trebui să stea în continuare pe un scaun înălțător:

 • Pot să stea cu spatele drept pe spătarul scaunului vehiculului?
 • În timp ce face asta, genunchii lor se îndoaie peste marginea scaunului vehiculului?
 • Centura pe poală sta peste oasele pelvisului și nu în zona burticii?
 • Centura de umăr se așează bine pe umăr și nu este prea aproape de gât sau alunecă peste umăr?
 • Copilul dumneavoastră înțelege și reușește să stea corect pe scaunul vehiculului fără să se aplece sau să cadă?

Ce să faceți cu scaunul auto vechi

Când copilul dvs. devine prea mare pentru scaunul auto, donați-l cuiva cunoscut. Asigurați-vă că scaunul are toate piesele, etichetele și instrucțiunile originale. Dacă scaunul a fost într-un un accident sau îi lipsesc părți, aruncați-l. Dacă scaunul dvs. de mașină a expirat sau este nesigur, demontați-l și puneți piesele în saci de gunoi, pentru a împiedica ca altcineva să-l refolosească.