Actualitate

Acțiune ca-n filme pentru salvarea unei tinere sechestrată în Germania

Foto cu caracter ilustrativ

Tânără din Buzău, ținută ostatică în Germania și amenințată cu moartea, salvată la limită de polițiști. Unchiul tinerei a fost cel care a cerut ajutor, după ce individul care o ținea ostatică pe tânără a amenințat că dacă nu va primi 20 000 de euro, fie o va vinde, fie o va omorî.

Buzoianca, o femeie de 31 de ani, locuia de peste 10 ani în Germania. De ceva timp avea o relație cu un bărbat din Turcia. O relație tumultoasă, însă, și extrem de periculoasă, după cum aveau să afle și rudele femeii zilele trecute.

Potrivit unor surse, bărbatul era extrem de agresiv, făcând parte dintr-o grupare de motocicliști cunoscuți pentru săvârșirea de ilegalități și faptele de violență. Periodic îi cerea bani buzoiencei și o amenința cu acte de violență. Zilele trecute, însă,a mers mai departe și a sechestrat-o într-o cameră. I-a cerut să-i dea nu mai puțin de 20 000 euro, amenințând-o că dacă nu îi va înmâna această sumă o va vinde, sau îi va lua viața. Terorizată, tânăra a reușit să ia legătura cu unchiul său din Buzău. Deși agresorul era non stop lângă ea, a reușit să îi dea de înțeles unchiului că ea este în pericol. Astfel, bărbatul a cerut de urgență ajutorul polițiștilor.

“La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că nepoata sa, o femeie, de 31 de ani, este ţinută împotriva voinţei sale, într-un imobil din Germania şi este ameninţată că, dacă nu remite 20.000 de euro, va fi vândută sau îi va fi suprimată viaţa. Imediat după primirea sesizării, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău au informat Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliției Române, în vederea realizării cu operativitate a schimbului de date şi informaţii necesar salvării persoanei în cauză”, transmite IPJ Buzău.

A urmat o acțiune ca-n filme. Polițiștii din Buzău și cei din Germania, alături de unchiul femeii, au pus la cale planul prin care au reușit să ajungă în locuința în care era sechestrată buzoianca și să o salveze. După ce au aflat zona în care s-ar afla buzoianca, polițiștii au descins în 3 locuințe unde bănuiau că ar putea fi femeia. Au reușit să o salveze, în același timp reținându-l pe agresor.

“În baza datelor furnizate din România, autorităţile germane au efectuat trei percheziţii la imobile din diferite localităţi. Într-unul din imobilelele percheziţionate, au fost identificate victima şi bărbatul care o sechestra, un cetăţean de origine turcă, de 36 de ani. Având în vedere că autorităţile judiciare germane au constatat că tânăra prezenta mai multe leziuni, aceasta a fost transportată în vederea acordării asistenţei medicale, ulterior fiind cazată într-un centru de protecţie împotriva violenţei.”

Bărbatul turc a fost reţinut, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.