Actualitate

Săbii și macete, ridicate după perchezițiile de pe Simila. Două rețineri până acum

Cazul incredibil despre care Șansa News a relatat încă de marți, ce a avut loc pe strada Simila din Buzău, continuă să producă surprize. În urma perchezițiilor desfășurate la rudele tânărului șofer care nu a tras pe dreapta la semnalul polițiștilor, în continuare de negăsit, a fost descoperit un adevărat arsenal, de la cuțite până la săbii și macete.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe obiecte special fabricate pentru tăiere/înțepare – săbii, macete, macete tip suliță, dar și componentele unui sistem de supraveghere video, a transmis IPJ Buzău

Perchezițiile au avut loc la două familii, rude ale șoferului.

La data de 2 august a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară într-un dosar penal ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Două persoane, una de 28 de ani și alta de 48, din Buzău şi Brăila, au fost reținute pentru 24 de ore. Este vorba despre doi dintre cei care au vandalizat mașina de poliție.

Surse de presă au precizat pentru Șansa News că noaptea trecută efective sporite de poliție au păzit zona unde a avut loc incidentul. Amintim că, acum două zile, un echipaj de poliție a fost solicitat deoarece un buzoian circula cu o mașină cu numere false. Șoferul nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire efectuat de polițiști, a acroșat o mașină de pe o stradă adiacentă, iar rudele i-au sărit în ajutor, încercând să îi încetinească pe oamenii legii.

Aceleași surse de presă menționează că scandalul este unul mai vechi și că disputa se consumă între trei familii înrudite. Se pare că inclusiv pontul dat poliției a pornit de la una dintre familii.