Actualitate SĂNĂTATE

ACTIVITATE SUSPENDATĂ LA CJAS! Mai mulți angajați au fost depistați cu COVID-19

Din nou probleme la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Buzău din cauza coronavirusului. După ce instituția a fost focar de COVID-19 în vară, acum, alți angajați ai CJAS au fost confirmați cu infecție cu coronavirus, fiind nevoie de suspendarea temporară a activității.

Probleme au apărut de câteva zile bune. După confirmarea unui angajat cu COVID-19 în prima zi a acestei săptămâni, activitatea CJAS BUzău a fost suspendată pentru 24 de ore. Marți, activitatea a fost reluată, însă, ulterior, un alt funcționar a fost depistat pozitiv. Fiind vorba despre un angajat care lucrează într-un departament care presupune contact direct cu publicul, vineri, 20 noiembrie, toate operațiunile ce se efectuau la CJAS au fost suspendate din nou. Nu se lucrează vineri la CJAS Buzău, în toate spațiile instituției fiind efectuată dezinfecția.

“Din păcate, în cursul zile de ieri, spre sfârșitul programului, am fost anunțați că unul dintre colegi și-a făcut testul COVID-19 și i-a ieșit pozitiv. Din păcate este vorba de compartimentul care este direct în relație cu publicul. Este al doilea caz confirmat la CJAS în ultima săptămână. Mai așteptăm rezultatul la încă un coleg care s-a testat și să vedem care va fi situația. Și el are relație directă cu publicul. Activitatea nu se mai putea desfășura în condiții de siguranță. Trebuia realizată o acțiune de dezinfecție. Din această cauză s-a impus suspendarea activității.”, a declarat pentru șansanews.ro Radu Vîlculescu, purtătorul de cuvânt al CJAS Buzău.

Programul normal urmează să fie reluat luni, 23 noiembrie. Între timp, unii angajați ai CJAS Buzău au decis să se autoizoleze, ca urmare a confirmării colegilor lor cu coronavirus.

Nu este pentru prima dată când Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Buzău se confruntă cu o astfel de situație. Și în vară, mai mulți angajați ai CJAS s-au îmbolnăvit, motiv pentru care instituția a fost declarată focar COVID-19.