Actualitate

PAS IMPORTANT ÎN REALIZAREA PRIMEI PARCĂRI SMART! Când va fi gata și în ce zone s-ar mai putea amenaja astfel de spații moderne

Criza locurilor de parcare continuă să reprezinte o mare durere pentru posesorii de autoturisme din municipiul Buzău, număr care de altfel este în continuă creștere. În rezolvarea acestei probleme, Primăria Buzău a făcut public, încă de câteva luni, un concept nou de parcări dar care ar crea spații pentru adăpostirea atât a mașinilor cât și a bicicletelor.

Este vorba despre parcări SMART, supraetajate, cu locuri special amenajate atât pentru autoturisme cât și pentru biciclete. Proiectul propus, ca model, pentru cartierul Micro 3, pe strada Pietroasele, va deveni peste câteva luni o realitate. Asta pentru că, proiectul privind indicatorii tehnico-economici pentru prima parcare SMART va ajunge pe masa aleșilor locali.

”În ședința Consiliului Local de luni va fi supus aprobării proiectul cu indicatorii tehnico-economici pentru prima parcare SMART din municipiul Buzău. Este vorba despre acel proiect experimental din Micro 3, care, ca și element de noutate, va avea și o zonă pentru parcarea bicicletelor. Va fi o parcare dedicată atât autoturismelor dar și pasionaților de ciclism pentru că trebuie să avem în vedere și acest lucru mai ales că Inelul Verde se va extinde și trebuie să avem în fiecare cartier și spații pentru depozitarea bicicletelor”, a spus pentru șansanews.ro, Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

Apostu a explicat că după acest pas, urmează ca să fie deschisă licitația pentru desemnarea constructorului. Dacă totul decurge fără contestații atunci în primăvara anului viitor, Buzăul ar putea avea prima parcare SMART.

”Soluția oferită de specialiști este aceea a unei parcări modulare de tip SMART PARKING cu regim de înălțime P+1 având 15 locuri de parcare pentru autoturisme și un spațiu destinat unui număr de 15 biciclete, cu sistem de control acces și camere de supraveghere, adică în condiții de securitate deplină. Sistemul este cu atât mai eficient cu cât practic conduce la o dublare a locurilor de parcare pe fiecare amplasament, chiar la o triplare a acestora dacă ne gândim că aici au fost înainte garaje care ocupau o suprafață mult mai mare”, a anunțat Ionuț Apostu.

Proiectul ar urma să fie extins și în alte zone din Buzău.

”Dacă buzoienii vor fi mulțumiți, proiectul se va extinde și în alte zone aglomerate din municipiul Buzău. Din punctul meu de vedere, cred că cele mai problematice zone sunt zona adiacentă a bulevardului Unirii, de la Calea Eroilor la zona comercială de Nord, Micro 5, Dorobanți 1 și Dorobanți 2”, a anunțat pentru sansanews.ro viceprimarul Buzăului.

Prețul unei astfel de parcări este de aproximativ 100.000 de euro Mai multe detalii despre prima parcare SMART puteți citi aici.