Actualitate

Acuzații grave: au furat lemnele cu care ar fi trebuit să fie încălzit un centru pentru copii. Cinci persoane, inclusiv directorul unității, cercetate

Au luat lemnele cu care ar fi trebuit să se încălzească pe timpul iernii copiii cazați la fostul Centru Rezidenţial pentru Recuperarea şi Reabilitarea Copilului cu Tulburări de Comportament Beceni și le-au dus la locuințele lor. Este acuzația ce le este adusă directorului fostului centru și mai multor angajați, conform unor surse șansanews.ro. Aceleași surse spun că faptele au ajuns pe masa anchetatorilor, care ar fi descins atât la sediul fostului centru, cât și la domiciliile persoanelor vizate de anchetă.

Informațiile sunt confirmate de un comunicat al IPJ Buzău care anunță că ieri au fost efectuate 8 percheziții.

“Ieri, 12 martie a.c., poliţiştii au efectuat 8 percheziții, dintre care 7 domiciliare și una la sediul unei instituții, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare, abuz în serviciu și gestiune frauduloasă.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019-2021, directorul și mai mulți angajați ai unei instituţii publice din Buzău și-ar fi însușit din gestiunea unităţii aproximativ 280 de metri cubi de lemn de foc. Valoarea prejudiciului este estimată la 132.000 de lei. În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat înscrisuri referitoare la mișcarea și consumul materialului lemnos”, transmite IPJ Buzău.

Nu au fost singurele nereguli descoperite.

“În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit înscrisuri referitoare la mișcarea și consumul materialului lemnos. Totodată, la domiciliul uneia dintre persoanele percheziționate a fost descoperit un pistol cu aer comprimat, pentru care persoana respectivă nu deținea autorizație.”

Doi bărbaţi şi trei femei, cu vârste între 26 şi 52 de ani, au fost audiați. Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Centrul pentru copii de la Beceni a fost închis în urmă cu mai bine de 2 ani, conform unui proiect prin care s-a urmărit creșterea șanselor de integrare socială și profesională a copiilor din centrele clasice.

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Este o veste trista si socanta sa auzim ca persoanele responsabile cu ingrijirea si reabilitarea copiilor abuzati au facut o astfel de fapta inselatoare si inumana. Este de neinteles cum li s-a putut permite sa isi insuseasca lemnul destinat copiilor cazati si sa il aduca la propriile locuinte. Este o actiune egoista si de o gravitate infioratoare. Sper ca autoritatile vor lua masuri pentru ca aceste fapte sa nu mai fie posibile si sa asigure o mai buna protectie pentru copiii aflati in astfel de centre. Este important sa ne amintim ca aceste institutii au ca scop recuperarea si reabilitarea copiilor si nu imbogatirea unor indivizi. Sper ca vinovatii sa fie adusi in fata justitiei si sa primeasca pedepsele meritante pentru faptele lor abominabile.