Actualitate SPORT

Bani pentru sportul buzoian. Alocarea care a stârnit discuții

Peste 3,5 milioane de lei este suma alocată de consilierii locali din Buzău cluburilor sportive din oraș. 11 cluburi de tenis, fotbal sau dans sportiv au primit finanțare de la bugetul local pentru susținerea activității de anul acesta. Cea mai mare sumă, de peste 2,3 milioane lei, a revenit Asociației Sportive Fotbal Club Buzău.

Proiectul a fost supus votului în ședința extraordinară de la începutul acestei săptămâni.

“Comisia de evaluare a solicitărilor cluburilor sportive de drept public şi privat înfiinţate pe raza UAT Municipiul Buzău a propus Consiliului Local să aprobe repartizarea sumei totale de 3.503.000 lei cluburilor sportive de drept public și privat care au solicitat finanţare. Urgenţa acestui proiect de hotărâre rezultă din adresa nr. 106 din 21.02 2024 a Asociaţiei Sportive Fotbal Club Buzău, înregistrată la Municipiul Buzau la nr. 39181 din 28.02.2024, în sensul că este necesară finanţarea Asociației pentru efectuarea plății salariilor sportivilor şi a contribuțiilor aferente pentru luna ianuarie 2024, care au avut scadenţa în luna februarie 2024”, se arată în motivarea proiectului de hotărâre.

Includerea  finanțării asociației, adică a grupării de fotbal din Crâng, pe aceeași listă cu celelalte cluburi sportive nu a fost acceptată de aleșii Opoziției. Consilierul local municipal Irinel Cîrstea a arătat că el și colegii săi vor vota proiectele ce prevăd susținerea cluburilor care au performanțe notabile. Însă, a cerut ca finanțarea pentru AS FC Buzău să fie prevăzută într-un proiect distinct, pentru a se ști exact ce bani se acordă echipei de fotbal. Totodată, Irinel Cîrstea a arătat că ar fi oportună amânarea alocării sumelor pentru FC Buzău până se va ști clar dacă echipa, ce evoluează în Liga a II-a, va ajunge să joace meciuri pentru promovarea în eșalonul superior.

Propunerea a fost respinsă de secretarul general al Primăriei Buzău, Eduard Pistol, dar și de inițiator, primarul Constantin Toma. În cele din urmă, după discuții, proiectul a fost adoptat în forma propusă.