Actualitate

(UPDATE) ADINA MOISEANU NU MAI E SUBPREFECT. În ce instituție va ocupa o funcție cheie

UPDATE: În ceea ce îl privește pe Vasile Alecu, cel de-al doilea subprefect al Buzăului, și totodată înalt funcționar public, s-a dispus aplicarea mobilității, el fiind numit în funcția de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Adina Moiseanu  nu mai este subprefect de Buzău. Decizia privind încetarea detașării temporare pe funcția de la vârful Instituției Prefectului Buzău a fost publicată miercuri, 3 martie, în  Monitorul Oficial.

În consecință, Moiseanu nu mai îndeplinește atribuțiile de subprefect.

În ceea-l ce privește pe Vasile Alecu, cel de-al doilea subprefect al Buzăului, care este înalt funcționar public, nu s-a luat încă o decizie, însă ar putea fi o chestiune de timp până când și acesta va fi mutat pe o altă funcție.

La Buzău, cele două posturi de subprefect, ce vor rămâne libere după încetarea detașării temporare a lui Moiseanu și Vasile Alecu, ar urma să fie ocupate de fostul primar al Râmnicului, Viorel Holban și de Marieta Boloș, ambii de la PNL. Postul de prefect al Buzăului aparține PLUS, care nu a luat încă o decizie în privința celui care va fi numit la cârma Instituției Prefectului.

Pe de altă parte, potrivit unor surse, Adina Moiseanu ar putea rămâne în Prefectură și după expirarea mandatului de subprefect. Moiseanu ar putea ocupa funcția de secretar general al Prefecturii, funcție publică, înființată recent.

Un secretar general de Prefectură va asigura conducerea operativă a acestei instituţii. Secretarul general va fi înalt funcţionar public, absolvent de studii superioare juridice, administrative, economice sau tehnice şi se subordonează nemijlocit prefectului. Ordinele prefectului vor fi contrasemnate de către secretarul general al instituţiei prefectului. Salarizarea funcţiei publice de secretar general al instituţiei prefectului va fi la nivelul salarizării funcţiei publice de director general din cadrul administraţiei publice centrale de specialitate.