Actualitate

Adolescent de 15 ani, arestat pentru o faptă abominabilă

Judecătorii de la Tribunalul Buzău au dispus, joi,13 aprilie, arestarea unui adolescent de 15 ani, ca urmare a propunerii venite de la procurorii Parchetului Județean Buzău.  Acuzația este aceea de tâlhărie urmată de moartea victimei. Minorul de 15 ani este singurul dintre cei trei autori ai faptei care răspunde penal.

Cazul este deja de notorietate și a șocat opinia publică prin modul în care autorii, toți trei minori, cu vârste de 15, 10, respectiv 9 ani, l-au atacat pe un bătrân de 82 de ani din Căldărăști, l-au deposedat de bicicletă și apoi l-au abandonat dezbrăcat pe un câmp. Ancheta este în curs, iar procurorii au cerut arestarea adolescentului de 15 ani după ce au primit rezultatele unei expertize neuropsihiatrice. Raportul de expertiză arată că băiatul a avut discernământ, în momentul comiterii faptei, ceea ce îl aduce în situația de a răspunde în fața legii.

Anchetatorii au stabilit succesiunea faptelor care au condus la decesul bătrânului de 82 de ani, găsit fără suflare în ziua următoare celei în care a fost jefuit de cei trei minori.

”A rezultat că la data de 22.03.2023, victima s- deplasat cu bicicleta proprietate personală în extravilanul satului Căldărăști, județul Buzău, pentru a-și tăia via. La întoarcere, în jurul orelor 14,00, s-a întâlnit cu 3 minori, în vârstă de 15, 10, respectiv 9 ani, care l-au trântit la sol și l-au deposedat de bicicletă.

Victima care avea și unele probleme locomotorii a plecat în urmărirea celor 3 minori, pentru a-și recupera bicicleta, însă aceștia l-au imobilizat, l-au lovit de mai multe ori cu pumnii și picioarele în special în zona toraco-abdominală, l-au legat cu o sfoară de mâini și de picioare, după care l-au dezbrăcat de haine, l-au stropit cu apă și l-au abandonat, plecând cu bicicleta sustrasă.


A doua zi, pe data de 23.03.2023, în jurul orelor 12,00, victima a fost găsită decedată pe câmp, de către un vecin, în locul în care  fost abandonată de cei 3 minori, fiind sesizate organele de urmărire penală.” se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Legiștii au stabilit că octogenarul a murit de frig, pe câmp. Din cauza loviturilor rimite, bărbatul nu a mai fost în stare să se ridice și să se deplaseze către casă.