Actualitate

ADOLESCENTĂ, LA VOLANUL UNEI MAȘINI FURATE. A condus zeci de kilometri, până a lovit ca la popice 3 mașini parcate, pe Unirii

Aventură finalizată la Poliție, cu un dosar penal. O adolescentă de 18 ani a furat mașina familiei care o găzduia și a plecat din localitatea Gălbinași, cu intenția de a ajunge la iubitul ei, în Mărăcineni. Neavând nici un pic de experiență la volan, pe drumul de întoarcere, în municipiul Buzău, tânăra a luat la rând trei mașini parcate pe Bulevardul Unirii, pe care le-a ”șifonat” zdravăn”.

Totul s-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi. Tânăra de 18 ani locuia temporar la o familie din Gălbinași, care a găzduit-o, vrând să o ajute pentru că avea probleme cu părinții. Noaptea trecută, tânăra a așteptat ca gazdele sale să adoarmă, după care le-a furat oamenilor mașina și a pornit la volan. A condus de la Gălbinași până în Buzău unde s-a întâlnit cu alți amici, și împreună cu aceștia, îmbarcați într-un alt autoturism, au plecat spre Mărăcineni, pentru ca fata să-și întâlnească aici iubitul. Totul a fost bine până la întoarcere când, în timp ce încerca să iasă din oraș, pentru a se întoarce la Gălbinași, fata a scăpat mașina de sub control și a lovit în plin trei autoturisme pe Bulevardul Unirii.

Toată aventura adolescentei s-a terminat la Poliție, ea alegându-se cu dosar penal. Iată ce au transmis polițiștii cu privire la acest caz:

” Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Buzău, au depistat o tânără în vârstă de 18 ani, din municipiul Buzău, care a condus un autovehicul fără a deţine permis de conducere.

Din verificări, a reieşit faptul că în noaptea de 17 spre 18 februarie a.c., tânăra ar fi sustras, în scop de folosinţă, un autoturism, aparţinând unei cunoştinţe, pe care l-ar fi condus ulterior pe raza municipiului Buzău, provocând un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, din care a rezultat avarierea a trei autovehicule staţionate. 

Cu ocazia verificării în bazele de date ale Poliţiei Române, poliţiştii au constatat că tânăra nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt în scop de folosinţă” şi „conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere ” iar poliţiştii continuă cercetările.”

  •