Actualitate Social

ADUNĂRI RELIGIOASE. Mănăstirea Ciolanu și Catedrala Sf. Sava, locurile cele mai aglomerate în week-end

sursa foto:basilica.ro
sursa foto:basilica.ro

Week-end-ul care a început va fi unul foarte încărcat în evenimente cu caracter religios și cu o participare numeroasă. Sâmbătă, când creștinii marchează sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea Ciolanu este așteptat un număr mare de participanți la hramul tradițional. În alți ani, credincioșii soseau încă din ajunul sărbătorii și se instalau în corturi, în poienile din apropiere sau dormeau în mașini până la slujba de dimineață.

Un eveniment religios de amploare va avea loc și  duminică, dar, de data aceasta, în municipiul Buzău. Catedrala ”Sfântul Sava” va fi sfințită în cadrul unei slujbe care va începe dimineață, la ora 7,00. Două ore mai târziu se va oficia Liturghia, iar apoi vor fi decorați ctitorii locașului de cult. La eveniment sunt așteptați și arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, ÎnaltPreasfințitul Ciprian, dar și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Evenimentul se va încheia în jurul prânzului cu discursuri ale invitaților.

Autorul știrilor

Cătălina Jingoiu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Nu pot uita nedoritul “eveniment” intrat , din păcate , în recenta noastră memorie colectivă , în care se dădea publicității , pur și simplu pe televizor , filmarea momentelor în care , ÎNALTPREASFINȚITUL ciprian dădea un recital de mânie punitivă și ură viscerală la adresa unui subaltern preot , care se făcuse vinovat de refuzul de a ceda bisericii proprietatea unui apartament în care-și amenajase un magazin de obiecte bisericești . Nu-mi venea să cred urechilor că din partea capului Episcopiei Buzăului și Vrancei poate veni îndemnul de a-l da , pur și simplu (citez) , “cu capu de bordură” pe bietul preot nedispus a face respectiva donație . Eu ca eu , dar tatăl meu , pensionar la 64 de ani , deși locuim în vecinătatea zidului Episcopiei , este pur și simplu dezorientat în a-și găsi reperele morale și duhovnicești pe care credea că le are în ale ortodoxiei , de când cu vizionarea respectivei înregistrări date publicității . Nu vom fi prezenți la evenimentul de duminică , deși apreciem eforturile domnului primar privind amenajarea zonei și a pasajului abandonat timp de 3 decenii , pentru care i-am adresat deja felicitările noastre. Dumnezeu să ne ierte și să-i ierte și pe capii ortodoxiei noastre , care au uitat care trebuie să fie prioritatea bisericii în această lume pamânteana !