Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

AFACERE DE FAMILIE, ILEGALĂ. Ajutat de părinți și de iubită, un râmnicean a traficat 6 tinere naive. DIICOT și Poliția au pus capăt rețelei după 4 ani (VIDEO)

Afacere ilegală, de pe urma căreia membrii unei familii din Râmnicu Sărat au obținut sume colosale de bani. Este vorba despre o familie care a câștigat aproape jumătate de milion de euro de pe urma unor tinere trimise să se prostitueze, peste granițe.

Afacerea a fost pusă la cale de un individ care, ajutat de părinți dar și de concubina sa, a profitat de naivitatea unor tinere, le-a obligat să își vândă trupurile, însușindu-și aproape toți banii obținuți de fete. În ultimii 4 ani, râmnicenii au atras 6 tinere cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani, prin cunoscuta metodă “lover boy”. Proxeneții le făceau să creadă că vor să își întemeieze o familie cu ele, însă, pentru a le lua de soții, le cereau sume importante de bani. Cum fetele nu dispuneau de aceste sume, acceptau să se prostitueze în cluburi din Germania și Elveția, pentru a face rost de bani. Aici, fetele erau supuse la presiuni din ce în ce mai mari pentru obținerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoțite inclusiv de bătăi crunte. Toți banii strânși de fete ajungeau în conturile proxeneților și erau investite în imobile ori autoturisme de lux. Bunurile erau apoi trecute pe numele altor persoane și revândute ulterior, încercând să ascundă astfel sursa banilor. După 4 ani în care fetele au trecut printr-un adevărat coșmar, anchetatorii au reușit să strângă probe și să scoată la iveală toate ilegalitățile comise de râmniceni. 7 percheziții au fost desfășurate joi, 7 ianuarie, la Râmnicu Sărat.

“Percheziţiile au avut loc pe raza municipiului Râmnicu Sărat, la membrii unei grupări infracţionale cu preocupări în proxenetism şi spălare de bani. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2021, șapte persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 56 de ani, ar fi pus bazele unei grupări infracţionale, în scopul exploatării sexual a mai multor tinere. Astfel, ar fi recrutat 6 tinere, pe care le-ar fi transportat în Germania şi ulterior în Elveţia, unde ar fi fost determinate să se prostitueze. Ulterior, banii astfel obținuți ar fi fost investiţi de membrii grupării în imobile şi autoturisme de lux. Prejudiciul a fost estimat la 400.000 de euro. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile și alte medii de stocare.”,se menționează într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

7 persoane au fost duse la audieri.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la săvârșirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.