Actualitate

AFLĂ DE AICI CÂT O SĂ PLĂTEȘTI PENTRU CĂLĂTORIA CU AUTOBUZUL DE LA 1 MARTIE! Consiliul Local a aprobat noile tarife

Noile tarife propuse de TransBus pentru a fi practicate de la 1 martie au fost aprobate astăzi de consilierii locali. Astfel, începând de luni, călătorii care folosesc autobuzul pentru a se deplasa în municipiul Buzău dar și în zonele în care transportul public în comun se face cu mijloacele TransBus trebuie să știe că vor primi bilete și abonamente valabile pe zone și nu pe un anumit traseu, așa cum se întâmpla până acum.

Prețul lor va fi stabilit tot în funcție de zona în care călătorul dorește să ajungă. Societatea a stabilit 8 zone pe care le puteți consulta în imaginea alăturată.

Gică Toader, directorul TransBus, în intervenția din Consiliul Local

De exemplu, în municipiul Buzău, prețul unei călătorii rămâne 2 lei, în cea de a doua zonă care cuprinde localitățile limitrofe precum Mărăcinei, Vadu Pașii, Gălbinași, Țintești, Lipia, prețul va fi de 3 lei, și așa mai departe, ajungându-se până la 6 lei pentru o călătorie din ultima zonă- localitatea Strezeni, comuna Tisău, până în municipiul Buzău.

Proiectul care prevede toate aceste modificări a ajuns astăzi pe masa aleșilor locali și, înainte de a fi supus aprobării, noile modalități de taxare a călătorilor, prevăzute în proiect, au fost explicate chiar de directorul Gică Toader.


Gică Toader, directorul TransBus, în intervenția din Consiliul Local

Directorul a făcut aleșilor locali și o scurtă prezentare a sistemului e-ticketing, la finalul căreia au fost și întrebări din partea consilierului USR-Plus, Irinel Cârstea. Acesta din urmă a dorit să știe costurile de implementare a noului sistem precum și eficiența economică pe care o aduce societății.

Răspunsul a venit însă de la primarul Constantin Toma care a invocat pandemia pentru reducerea masivă a încasărilor din această perioadă.

Discuții din Consiliul Local: Gică Toader, Irinel Cârstea și primarul Constantin Toma

Sistemul e-ticketing a costat 700.000 de lei, fără TVA.

După aproape jumătate de oră de discuții, proiectul a fost votat.