Actualitate

AFLATĂ ÎN IMPAS, CAMPANIA DE VACCINARE ANTI-COVID TREBUIE RESUSCITATĂ. Prefectul de Buzău cere implicare generală

Într-un moment de impas al campaniei de vaccinare, când Buzăul nu mai are pe listele de așteptare nici o persoană care să vrea să se vaccineze, prefectul de Buzău, Silviu Iordache, transmite o scrisoare deschisă către toți cei care pot pune umărul la a-i convinge pe cei care ezită să se vaccineze.

Scrisoarea deschisă a fost transmisă Consiliului Județean, primăriilor din Buzău și Râmnicu Sărat, dar și celorlalte primării, consilierilor locali și județeni, tuturor celor care pot contribui în vreun fel ca acțiunea de imunizare a populației să continue.

”Există momente în viața unei națiuni când, prin solidaritate, implicare și efort, comunitățile depășesc etape sau momente dificile. De peste un an de zile pandemia de COVID-19 a pus la grea încercare sănătatea oamenilor din toate colțurile județului Buzău și a afectat serios mediul de afaceri.

Dincolo de orice considerente, viziuni sau apartenențe politice, este nevoie mai mult decât oricând de a vă lua în serios aportul pentru comunitatea pe care o administrați și în care trăiți.

Oferiți transparentă și claritate în mesaje, angajați cetățenii în discuții, fiți exemplu personal și oferiți mesaje publice care sa susțină importanța vaccinării.

Aleșii publici sunt direct responsabili de bunăstarea și sănătatea comunității locale. Nici un efort nu este prea puțin pentru a reveni la normalitate. Iar acest lucru este posibil doar prin scăderea reticenței față de vaccinare care ne afectează profund capacitatea de a învinge COVID-19.”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de prefect.

Totodată, șeful de la Casa Albă face apel la medici, la asistente, la profesori, preoți, jurnaliști, lideri de opinie să se alăture  demersurilor făcute de autoritățile centrale și de sănătate publică în cadrul campaniei de vaccinare anti COVID, pentru că numai vaccinându-ne putem reveni la viața de dinaintea pandemiei.

”Societatea civilă, toți buzoienii vaccinați, a căror voce este auzită și ascultată la nivel local – medici, asistente, profesori, preoți, ingineri, proprietari de afaceri mici sau mari, ziariști, lideri de opinie: fiți responsabili. Alăturați-vă eforturilor autorităților și aleșilor locali, îndemnați-vă consătenii și concitadinii să se vaccineze.

Țineți cont că aveți în Instituția Prefectului și autoritățile locale, un partener solid în desfășurarea acestei campanii. Ne vaccinăm ca să ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru, să ne asigurăm că relansăm economia buzoiană.”

La Buzău, la fel ca în multe alte județele ale țării, campania de vaccinare a populației a ajuns într-un mare impas. De pildă, marți dimineață, pe listele de așteptare, la Buzău, dar și în alte 12 județe ale țării nu mai e nici o persoană pe listele de așteptare în timp ce disponibile sunt mii și mii de vaccinuri.