Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

ÎNCĂ 4 BOLNAVI DE COVID-19, RĂPUȘI DE VIRUS. Printre victime, și un bărbat fără afecțiuni mai vechi. Alte 20 de cazuri noi de coronavirus, raportate, marți

Buzăul înregistrează, marți, 20 de noi îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV-2 şi patru decese în rândul celor infectaţi.

Pacienții nou confirmați în ultimele 24 de ore au vârste cuprinse între 39 și 82 de ani, unii au fost testați la cerere, în laboratoare private, alții în spitale.

Pe de altă parte, Buzăul înregistrează patru noi decese: două paciente din muncipiul Buzău în vârstă de 57 de ani, respectiv 76 de ani, o pacientă de 79 de ani din Smeeni şi un bărbat de 71 ani din Manzalesti, care a fost răpus de virus neavând alte probleme medicale. Acesta a mers la Unitatea de Primiri Urgenţe  a Spitalului Judeţea Buzau cu simptomatologie respiratorie severa. A fost testat şi confirmat cu SARS CoV2 si internat pe sectia de penumologie. Evolutia sa clinică a fost una nefavorabila astfel ca în doar 10 zile de la transferarea sa  pe  secţia ATI, bărbatul a pierdut lupta cu temutul virus. 

În ceea ce privește situația paturilor la Terapie Intensivă, Spitalul Județean Buzău nu dispune la acest moment de niciun loc. Sunt patru paturi libere la ATI la Spitalul Municipal din Rm. Sărat însă și acestea vor fi ocupate rapid.

 În cele două spitale COVID din județul Buzău, sunt, marți, 14 persoane infectate care sunt ventilate, iar una este intubată, în stare critică.