Actualitate

Agresorii Activistului buzoian au scăpat de arest. Decizia, luată după mai bine de o lună petrecută după gratii

După mai bine de o lună petrecută în arestul poliției, cei doi buzoieni acuzați că au agresat un bărbat cunoscut drept Activistul buzoian, chiar sub ochii oamenilor legii, scapă de arestul preventiv. Magistrații Tribunalului Prahova au admis contestațiile depuse de cei doi la decizia pronunțată de Judecătoria Buzău și au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

“Solutia pe scurt: Admite contestaţiile formulate de contestatorii-inculpati: C. F. şi Ş.B. C., împotriva încheierii nr. 945/07.07.2021 din data de pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Buzau în dosarul nr. 8514/200/2021/a1.1, pe care o desfiinţează şi, rejudecând, dispune: În baza art. 242, alin. 2 – C.P.P. rap. la prev. art. 215 şi art. 215 ind. 1 c.p.p, art. art.205 c.p.p. dispune inlocuirea măsurii arestării preventive luata faţă de contestatorii –inculpati,C.F. si Ş.B. C. cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, de la data de 21.07.2021 până la data de 18.09.2021 inclusiv.”

Reamintim, luna trecută, un bărbat de 41 de ani cunoscut sub numele de Activistul buzoian a căzut victima unor persoane pe care le filma. Demersul său era pentru a demonstra că, deși comerțul cu păsări vii este limitat, din rațiuni care țin de prevenirea focarelor de gripă aviară, există abateri la vedere. Bărbatul s-a deplasat pe raza comunelor Cernătești și Săpoca, din judetul Buzău, unde avea informații că se vând pui, la stradă. La încercările sale de a filma activitățile de comerț ilegal, trei indivizi au reacționat agresiv. Bărbatul a sunat la 112 și, în timp ce era urmărit de agresori, a continuat să filmeze. Din imaginile înregistrate în timpul atacului reiese clar că o parte a agresiunii a avut loc în timp ce doi polițiști aflați în patrulare încearcă să calmeze spiritele. Ulterior, cei doi polițiști au cerut întăriri. 

Modul în care au acționat primii polițiști în acest caz a adus Corpul de Control al IGPR la IPJ Buzău. Specialiștii de la București au stat câteva zile la Buzău pentru verificări, însă concluziile nu sunt încă gata.