Actualitate

AI GRIJĂ CE POSTEZI PE FACEBOOK! O buzoiancă a pățit-o

Aveți grijă ce postați pe facebook! Vă poate costa scump ! O simte deja pe propria piele o femeie care și-a jignit o cunoștință pe rețeaua de socializare și acum trebuie să–i plătească acesteia daune morale de 10.000 de lei.

Potrivit adevărul.ro, reclamata a afirmat, printre altele, pe Facebook, că femeia, care ulterior s-a adresat instanței, ar fi întreţinut relaţii cu bărbaţi căsătoriți şi că ar fi  făcut o întrerupere de sarcină când era minoră. Totul la vedere, pe facebook și cu un limbaj extrem.

„Nu a mai găsit p…. până în Anglia la nimeni…“; „Să o mai ducă M. la avort cum a mai dus-o la 16 ani”; „Panarama dracului că te fac de râs în tot satul l-ai avut când nici f… la p… nu.ţi dăduse….. panarama dracului… de curvă ce eşti te-a lăsat… fă proasto…. panarama dracului o să pun pe facebook să vadă toată lumea o căţea în călduri ca tine”, a scris pârâta în online .

Cea jignită pe facebook a răspuns:

„Potoleşte-te şi nu mă mai acuza! Nu îţi dau voie să îmi vorbeşti aşa şi dacă nu încetezi merg la tribunal”.

Ceea ce a și făcut.  A mers la Tribunal și a cerut daune pentru că cineva i-a pătat imaginea, în spațiul public virtual.

La finalul procesului, magistrații au reţinut că invectivele pârâtei au urmărit denigrarea, ofensarea femeiii şi că pârâta a făcut aceste afirmaţii cu vinovăţie, având intenţia de a afecta reputaţia reclamantei, a o decredibiliza şi de a-i afecta demnitatea.

“Este de presupus că, prin afirmaţiile pârâtei, reclamanta a suferit un prejudiciu de imagine, în condiţiile în care reclamanta şi pârâta au prieteni comuni pe reţeaua de socializare. Există, aşadar, un raport de cauzalitate dintre fapta ilicită şi prejudiciu. Stabilirea cuantumului daunelor morale presupune o apreciere, in raport de criterii precum consecinţele negative suferite de victimă, in plan fizic si psihic, importanta valorilor sociale lezate, măsura in care au fost atinse aceste valori, intensitatea cu care au fost percepute consecinţele vătămării, vinovăţia persoanei răspunzătoare”, se arată în considerentele deciziei 331/2020 pronunţate de Judecătoria Pătârlagele

În consecință, judecătorii de la Judecătoria Pătârlagele au decis că reclamata trebuie să plătească despăgubiri în cuantum de 10.000 lei femeii pe care a jignit-o pe facebook.

Decizia nu este însă definitivă.