Actualitate

CONCEDIERI COLECTIVE, LA BUZĂU! Unul dintre cei mai importanți agenți economici din județ trimite în șomaj sute de persoane

Cel mai mare reciclator din țară, Green Group, renunță la sute de angajați din Buzău. Circa 200 de persoane din cadrul a două firme ce aparțin grupului specializat în reciclarea deșeurilor își vor pierde locurile de muncă în această lună.

Problemele întâmpinate de la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent au determinat cele două firme din județ să renunțe la o parte dintre angajați. Astfel, de la jumătatea lunii august, circa 200 de persoane care s-au aflat în șomaj tehnic nu vor reveni în câmpul muncii, ci vor fi disponibilizate.

“Finele lunii august va aduce ca disponibilizări colective în județul Buzău aproximativ 200 de persoane de la două firme care se ocupă cu reciclarea de deșeuri. Aceste firme au anunțat disponibilizarea colectivă încă de acum circa 30 de zile, ambele firme trecând prin șomajul tehnic care le-a afectat.”, a declarat pentru șansanews.ro, directorul AJOFM Buzău, Ionel Tociu.

Potrivit unor surse, una dintre cele două societăți din cadrul Green Group își va închide definitiv porțile, în timp ce cea de-a doua va mai păstra un număr extrem de redus de salariați.

Green Group este cel mai mare reciclator din țară și unul dintre cele mai importante din Europa, ocupându-se de tratarea și reciclarea deșeurilor tip PET, sticlă, echipamente electrice și electronice dar și echipamente de iluminat. Grupul deține 5 firme în județul Buzău.

Rata șomajului la Buzău este, în prezent, de 7,3%.

Mica Publicitate