Actualitate

PREFECTUL AR VREA SĂ ÎNCHIDĂ TERASELE DUPĂ ORA 23.00. Ședință cu reproșuri la Prefectură

Ședință cu reproșuri, sâmbătă, la Prefectură. Reîntors dintr-un scurt concediu, prefectul de Buzău, Leonard Dimian, i-a convocat în ședință pe șefii structurilor și instituțiilor cu rol de control și cu competențe în gestionarea crizei SARS-COV2. În timpul ședinței, șeful de la Casa Albă și-a arătat nemulțumirea față de nivelul sancțiunilor dispuse celor care nu respectă regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului și a dispus suplimentarea controalelor.

Un subiect important aflat pe ordinea de zi a fost punerea în aplicare a Hotărârii CJSU Buzău, prin care a fost stabilită obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice aglomerate. Prefectul Leonard Dimian a cerut intensificarea acțiunilor de control și, mai ales, aplicarea fără reținere a sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare pentru nerespectarea măsurilor speciale luate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

” Reprezentantul Guvernului în teritoriu și-a exprimat nemulțumirea față de raportul care există între constatarea vizibilă a nerespectării prevederilor legale cu privire la măsurile de protecție în contextul pandemiei și nivelul redus al măsurilor sancționatorii luate la nivelul județului Buzău. În acest sens, prefectul a cerut intensificarea acțiunilor de control în piețele și în târgurile din  județ, precum și în alte zone cunoscute pentru frecventarea în număr mare de către populație”, se arată într-un comunicat remis de Instituția Prefectului.

În plus, prefectul a anunțat că luni va avea loc o ședință extraordinară în care s-ar putea dispune măsuri suplimentare  de prevenire a răspândirii coronavirusului, măsuri care ar putea viza inclusiv modificarea programului de funcționare a teraselor și a sălilor care organizează jocuri de noroc, la Buzău, activitatea acestor terase nefiind restricționată pe timpul nopții, așa cum s-a întâmplat deja în alte județe.

” Eficiența măsurilor luate în acest sfârșit de săptămână va fi unul dintre subiectele unei importante ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pe care prefectul județului Buzău îl va convoca luni, 03.08.2020, în ședință extraordinară. Sunt luate în calcul măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii noului Coronavirus. Conducerea Direcției de Sănătate Publică a primit sarcina ca până luni să pregătească o evaluare de specialitate în ceea ce privește, printre altele, oportunitatea și necesitatea limitării programului de funcționare a teraselor și sălilor care organizează jocuri de noroc, ”se mai arată în informarea de la Prefectură,