Actualitate

AJUTOR DE LA ISU! Pompierii au cărat apă pentru adăparea animalelor din Scorțoasa

Seceta ridică mai probleme nu doar agriculturilor care și-au văzut culturile distruse de arșiță ci și sătenilor care nu au apă să-și adape animalele. Într-o situație critică au ajuns locuitorii comunei Scorțoasa care, în lipsa ploilor, ar fi nevoiți să caute surse de apă la doi sau chiar trei kilometri de sate așa că autoritățile locale au cerut ajutorul pompierilor.

În cursul zilelor de miercuri și joi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a făcut mai multe transporturi de apă la Scorțoasa.

”La solicitarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Scorțoasa, pe fondul secetei prelungite din această perioadă, în cursul zilelor de 26 și 27.08.2020, I.S.U. Buzău execută misiuni de transport apă, aceasta fiind o necesitate pentru adăpatul animalelor. Apa transportată în cantitate totală 45.000 litri, va ajunge în bazinele de stocare din satele Scorțoasa, Gura Văii, Beciu și Deleni. În funcție de necesități, misiunea va continua” se arată în informarea trimisă de ISU Buzău.

Primarul comunei Scorțoasa, Traian Răican,  spune că nu a mai trăit o vară atât de secetoasă și că situația ar fi fost delicată pentru sătenii care au animale dacă pompierii nu le-ar fi adus apă. Este pentru a treia oară când ISU transportă apă la Scorțoasa.