Actualitate

TALCIOCUL ÎȘI REDESCHIDE PORȚILE! “Nu se respectă regulile sanitare, târgul va fi închis din nou” (Video)

Veste bună pentru buzoienii în căutare de chilipiruri, obișnuiți să meargă la final de săptămână în Talcioc. Târgul se redeschide începând de duminică, 30 august.

Talciocul și-a închis porțile la începutul lunii martie, imediat după debutul pandemiei de coronavirus. Miercuri, 26 august, membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență au decis redeschiderea târgului, bineînțeles cu respectarea tuturor  măsurilor de prevenție. În direct la Focus Tv, primarul Constantin Toma a precizat că a fost adoptat un regulament strict care prevede, printre altele, obligativitatea purtării măștii de protecție, amplasarea de dispensere cu dezinfectant la intrarea în târg dar și trasarea de circuite speciale.

Edilul șef a subliniat că a decis redeschiderea Talciocului, deși criza generată de coronavirus nu a fost depășită, ținând cont de mai multe aspecte. Principalul motiv care a dus la reluarea activității în târgul duminical a fost acela că foarte mulți buzoieni care vin aici pentru a vinde diverse produse trăiesc de pe urma acestei activități, venitul respectiv fiind singurul de care beneficiază. Pe de altă parte, primarul Constantin Toma a dat asigurări că va verifica personal modul în care decurge activitatea în târgul duminical.

“Voi avea o ședință cu directorul de la Piețe, Târguri și Oboare. În plus, zilele acestea, personal voi merge în târgul de la Drăgaică și voi verifica modul în care decurg pregătirile dar și ce se va întâmpla duminică. Dacă nu vor fi respectate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, nu voi ezita și voi închide din nou târgul.”

Până să fie închis din cauza pandemiei de coronavirus, Talciocul era vizitat, la fiecare sfârșit de săptămână, de câteva mii de persoane.