Actualitate

Alertă de inundații pe două râuri, măsuri de urgență

Este alertă de inundații în județul Buzău.  Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu ce este valabilă până la miezul nopții. Sunt vizate sectoarele Bâsca Chiojdului și amonte râul Câlnău. În acest context, prefectul Daniel Țiclea a decis convocarea Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei. Toate autoritățile responsabile în astfel de situații se mobilizează pentru a gestiona  situația astfel încât să fie evitată orice problemă.

Din cauza cantității mari de apă ce a căzut în ultimele ore, sunt posibile depășiri ale cotelor de inundație pe Bâsca Chiojd și Câlnău, dar și pe alte râuri.

“Ca urmare a precipitațiilor înregistrate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile din bazinele hidrografice: Buzău – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Bâsca Chiojdului – amonte confluență cu râul Câlnău, județele: Buzău și Prahova.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bălăneasa.”